Skip to main content

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο Γ. Γεραπετρίτης. Φωτ. Β. ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI

Ο υπουργός Εξωτερικών συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στο Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης δεν θα συμμετάσχει σήμερα, Δευτέρα, στο προγραμματισμένο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, καθώς συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στο Ισραήλ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Ισραήλ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα.

Το σημερινό ταξίδι του πρωθυπουργού δεν είχε προαναγγελθεί από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός αρχικά αναμενόταν να μεταβεί στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, αλλά η επίσκεψή του αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε το περασμένο Σάββατο στις εργασίες της Συνόδου του Καΐρου, όπου τόνισε πως «καμία στρατιωτική παρέμβαση δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια βιώσιμη πολιτική λύση».

«Το μήνυμα-κλειδί που πρέπει να στείλουμε σήμερα είναι ότι όλοι καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και θρηνούμε την απώλεια ζωών και το κακό που πλήττει αθώους πολίτες, από τις βιαιότητες στο Ισραήλ και τη Γάζα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι η θέση της Ελλάδας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή σχετικά με το ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας σε συμφωνία όμως με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο και τόνισε πως η συλλογική τιμωρία απαγορεύεται από τους νόμους που διέπουν τους πολέμους.

naftemporiki.gr