Skip to main content

Λ. Κανέλλη στο Naftemporiki TV: « Η αγορά δεν είναι ελεύθερη, είναι ξεσαλωμένη»

Για Στέφανο Κασσελάη: «Είναι πολύ άθλιο πράγμα να σε περνάνε για Αμερικανάκι»

Την ανεξέλεγκτη πραγματοποίηση έργων υποδομής από ιδιωτικές εταιρείες στηλίτευσε η βουλευτίνα του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στο Naftemporiki Tv, με αφορμή το πρόβλημα στατικότητας που εντοπίστηκε στο στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

Η κ. Κανέλλη ανέφερε ως παράδειγμα, ένα σοβαρό συμβάν, όταν είχε εγκαινιαστεί η Αττική οδός: «Ήταν μερικοί μήνες από τα εγκαίνια όταν από τρεις μεγάλες πράσινες πινακίδες, που λένε πού πας και πού δεν πας, με ένα πολύ μεγάλο αέρα που έκανε, έπεσε όλος ο στύλος κάτω. Θυμάμαι τότε ήταν δραχμή. Και λέγανε ότι αυτό το πράγμα κοστίζει 50 εκατομμύρια, αλλά δεν ήταν της Αττικής οδού η ευθύνη, αλλά του ΥΠΕΧΩΔΕ. Λαχείο ήταν που δεν πέρναγε αυτοκίνητο.

Επειδή έχουν παραδοθεί πάρα  πολλά πράγματα στο ιδιωτικό κεφάλαιο ανεξέλεγκτα, δεν είναι ελεύθερη αγορά. Είναι ξεσαλωμένη αγορά. Είνα χαριστικοί στο έγκλημα.

Αυτή τη στιγμή γίνονται έργα και δεν ελέγχει κανένας. Χάνονται εκατομμύρια και δεν ελέγχει κανένας. Ξέρω περιπτώσεις, που σε τούνελ φτιάχτηκε το “πήγαινε” και δεν  φτιάξανε το το “έλα”.

Αναφερόμενη στον Στέφανο Κασσελάκη, η κ. Κανέλλη ανέφερε:

«Δεν έχει καμία ενσυναίσθηση, ούτε καν πολιτική, μόνο επικοινωνιακή προσέγγιση έχει, και είναι πολύ άθλιο πράγμα να σε περνάνε για Αμερικανάκι, με την έννοια της αφέλειας.