Skip to main content

Νίκος Φίλης: Ολομέτωπη επίθεση κατά Κασσελάκη – «Κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο και με ύφος Τραμπ»

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Έχει δυσανεξία όταν μιλάει για την Αριστερά» - Βέλη και κατά του Αλέξη Τσίπρα

Μύδρους κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε το στέλεχος του κόμματος, Νίκος Φίλης, ενώ άσκησε δριμεία κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Το φαινόμενο Κασσελάκη δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα, ούτε μιας κραυγαλέας τηλεοπτικής και μιντιακής βοήθειας που είχε. Είναι κάτι πιο σύνθετο. Αφορά το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα – είδα τον τρόπο της εκφοράς του λόγου του κ. Κασσελάκη – κάτι σαν ύφος Τραμπ, όχι σαν ουσία» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Κασσελάκης ότι θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη ο κ. Φίλης ανέφερε: «Όλοι το λένε αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν μιλάει έχει μια δυσανεξία, με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε ένα κόμμα που στενεύει, σε μια δημοκρατική παράταξη που δεν έχει στοιχείο ταυτότητας, τότε αυτή είναι κακή πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά»

Είπε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που κατά την προχθεσινή εσωκομματική διαδικασία ηττήθηκε. «Είναι η τρίτη ήττα που υπέστη μέσα σε λίγους μήνες. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του» σημείωσε.

«Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας»

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του κ. Κασσελάκη πρόσθεσε: «Πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε ‘Μεσσιανισμό’».

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα είπε πως «αν τον Νοέμβριο, υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας θα επιλέξει τι θα κάνει». «Εγώ θα δω τι θα κάνω, εγώ δεν είμαι δεδομένος σε ένα κόμμα που δεν είναι της Αριστεράς» είπε.

«Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα»

Ο κ. Φίλης άσκησε κριτική και στον απελθόντα πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα ο οποίος – όπως είπε – «δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του». Επεσήμανε ακόμη πως «η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, ήταν καθοριστική όπως και στην άνοδο του». «Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία» συμπλήρωσε.