Skip to main content

Στέφανος Κασσελάκης: Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του Αλέξη Τσίπρα

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Είμαι εδώ για να διατηρήσω ζωντανή την παρακαταθήκη του» - Η συμβουλή του Αλέξη Τσίπρα και η υπόσχεση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Το «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε και επίσημα ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, λίγες ώρες μετά τη χθεσινή καθαρή νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κοινή συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Τον τιμώ και είμαι εδώ για να διατηρήσω ζωντανή την παρακαταθήκη του» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, εξερχόμενος του κοινοβουλίου μετά τη συνάντηση που είχε με τον απελθόντα πρόεδρο του κόμματος.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Εύχομαι να φανω αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει. Ευχαριστώ πολύ, προχωράμε» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης ο οποίος λίγο νωρίτερα παρέλαβε την σκυτάλη του κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η στιχομυθία Τσίπρα – Κασσελάκη μπροστά στις κάμερες

Τρεις μήνες έπειτα από την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τον νεο πρόεδρο του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνήσει χθες τοσο στον κ. Κασσελάκη, όσο και στην Έφη Αχτσιόγλου για να τους συγχαρεί για τον αγώνα που έδωσαν.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στον διάλογο που ειχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη και του ευχηθηκε να είναι «σιδεροκέφαλος», ενώ έδωσε και μια συμβουλή στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στέφανε συγχαρητήρια και από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος και να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Κασσελάκη, προσθέτοντας πως «για όποιον μπαίνει στην πολιτική, οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες και πολλές».

Τις δυσκολίες τις γνωρίζεις, ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «να δώσουμε προοπτική με ενότητα και συντροφικότητα». Τόνισε δε πως από τη χθεσινή ομιλία του νικητή των εσωκομματικών εκλογών κρατάει τη φράση ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος.

«Έτσι είναι. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα, ενώ στους συντρόφους ο πρώτος είναι ο πρώτος και ο δεύτερος πρώτος» απάντησε ο κ. Κασσελάκης.

Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με τον Στ. Κασσελάκη – Τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες μέρες

Όπως έγινε στο μεταξύ γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για τη νίκη του και τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.

naftemporiki.gr