Skip to main content

Έφη Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη και Πολάκη – «Δεν μπορεί να συνεχιστεί ο κατήφορος με τις ανθρωποφαγικές επιθέσεις»

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Σοβαρό ατόπημα - Δεν περίμενα ποτέ ότι ο κ. Κασσελάκης θα προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση να πει ότι τα Κατεχόμενα είναι κρατίδιό των Τούρκων»

Για «σοβαρό ατόπημα» του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, κλιμακώνοντας την επίθεσή της στον εσωκομματικό της αντίπαλο με αιχμή την αναφορά του στο ψευδοκράτος με τον όρο «κρατίδιο».

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση να πει ότι τα Κατεχόμενα είναι κρατίδιό των Τούρκων, ήταν σοβαρό ατόπημα. Τον κάλεσα να ανακαλέσει και ανακάλεσε» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε, η τοποθέτηση αυτή του κ. Κασσελάκη «δείχνει ότι υπάρχει κάποια έλλειψη μάλλον κρίσιμη».

«Την Κυριακή εκλέγουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ένας από τους κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της πολιτείας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτού του ρόλου και αυτής της θέσης. Θα πρέπει να έχει βασικά χαρακτηριστικά, να έχει πολιτικό σχέδιο, γνώση στα κρίσιμα ζητήματα και κοινοβουλευτική παρουσία και εμπειρία. Τα θεωρώ απαραίτητα αυτά  για να είμαστε στιβαροί και αξιόπιστοι στην αντιπολίτευση που κάνουμε και στην προοπτική διακυβέρνησης» υπογράμμισε.

Εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ακόμη πως «είναι σημαντικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει αντιπολίτευση στον κ Μητσοτάκη και στη Βουλή».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι εφόσον εκλεγεί η ίδια στην ηγεσία «τη Δευτέρα θα τους συναντήσει όλους». «Η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη, η ενότητα είναι αναγκαία και ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής, χωρίς ενότητα δεν μπορούμε να έχουμε κυβερνητική δυνατότητα» είπε. Πρόσθεσε πάντως ότι ενότητα θα υπάρξει με δύο βασικές προϋποθέσεις, τη συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το ότι θα σταματήσουν οι ανθρωποφαγικές συκοφαντικές επιθέσεις.

Ερωτηθείσα αν τέτοιες επιθέσεις εκπορεύονται από τον κ. Κασσελάκη απάντησε «όχι από τον κ. Κασσελάκη, αλλά ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό του, ο Παύλος Πολάκης είναι πρόσωπο το οποίο είναι σε μόνιμη βάση με μια υβριστική τακτική απέναντι και σε εμένα και σε άλλα στελέχη. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, είναι ένας κατήφορος» είπε, θυμίζοντας ότι έχει καλέσει τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές.

Σχετικά με την στάση του Αλέξη Τσίπρα και για το γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με όσα τής καταλογίζουν ότι τον υπονόμευσε, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως «επέλεξε μια στάση σιωπής ο Αλέξης Τσίπρα και επέμεινε να είναι συνεπής σε αυτή». «Ορθώς κρατά στάση ουδετερότητας» είπε και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός στον Αλέξη Τσίπρα είναι να σεβαστούμε τη θέση του και η θέση του  είναι μία θέση ουδέτερη και μη παρέμβασης στη διαδικασία». Συμπλήρωσε ακόμη πως «όσοι γνωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, βλέπουν και τους ανθρώπους επέλεγε να είναι στο πλευρό του κα τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.