Skip to main content

Ν. Ηλιόπουλος: Η δήλωση Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα δεν ήταν λεκτικό λάθος, αλλά άγνοια

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI)

«Όταν σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα λές το 'κρατίδιό' τους, πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι απλά ένα γλωσσικό λάθος»

Σε άγνοια και όχι σε λεκτικό λάθος απέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη σε «κρατίδιο» αντί για ψευδοκράτος στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

«Πολύ φοβάμαι ότι η χθεσινή δήλωση δεν ήταν λεκτικό λάθος, ήταν περισσότερο αυτό που που λέμε άγνοια» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως «το πολιτικό περιεχόμενο είναι πάρα πολύ κρίσιμο». «Για παράδειγμα είμαστε ή δεν είμαστε με τον επαγγελματικό στρατό; Βγαίνει ο κ. Κασσελάκης λέει επαγγελματικός στρατός. Αυτό αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας, δεν είναι μικρή λεπτομέρεια. Βγαίνει ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα άμυνας και είναι στο επιτελείο του κ. Κασσελάκη και λέει ότι είναι λάθος ο επαγγελματικός στρατός».

«Η χθεσινή δήλωση θεωρώ ότι εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία λαθών. Κατανοώ ότι όλοι μπορούν να κάνουν ένα λεκτικό λάθος, είναι ανθρώπινο. Όταν όμως σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα λές το ‘κρατίδιό’ τους, πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι απλά ένα γλωσσικό λάθος» σημείωσε.

Σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο κ. Κασσελάκης για την επίμαχη αναφορά του ο κ. Ηλιόπουλος είπε: «Χαίρομαι που βγήκε να δικαιολογηθεί. Αν είναι να μιλήσουμε για κούραση να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τρέχουν σε προεκλογικό αγώνα εδώ και ενάμιση χρόνο».