Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Προτεραιότητα ο φράχτης στον Έβρο – Εντός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες

Φωτ. Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη των κατασκευαστριών εταιρειών

Η πορεία εργασιών για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, μήκους 35 χλμ., βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε χθες, Τρίτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και στελέχη των κατασκευαστριών εταιρειών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον υπουργό, τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου -αφότου θα έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες και εφόσον επιτρέπεται με βάση την κατάσταση του εδάφους- αναμένεται να ξεκινήσουν τα μηχανήματα και τα συνεργεία την εκτέλεση των εργασιών.

Σε δήλωσή του, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «ο φράχτης και η επέκτασή του αποτελούν προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά απολύτως δίκαιη μεταναστευτική πολιτική».

«Στη σύσκεψη με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και με στελέχη των κατασκευαστριών εταιριών, έλαβα την ενημέρωση ότι η κατασκευή κυλά βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. Ο φράχτης αποτελεί σημαντικό εργαλείο που συμβάλλει ουσιαστικά στη φύλαξη των συνόρων μας και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης και των δικτύων των λαθροδιακινητών» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι συσκέψεις θα συνεχιστούν σε τακτικά διαστήματα για την πρόοδο των εργασιών.