Skip to main content

Φρ. Μπελέρης: Συνάντηση με Έλληνες δικηγόρους στις φυλακές Δυρραχίου

Φρέντι Μπελέρη/ EUROKINISSI

Οι Έλληνες δικηγόροι, για μια ακόμα φορά εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στον Φρ. Μπελέρη

Τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη, ο οποίος παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Δυρραχίου, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Προέδρο της Δ. Βερβεσό (πρόεδρο ΔΣΑ) και τον Χρ. Παΐσιο, πρόεδρο του ΔΣ της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων, οι Έλληνες δικηγόροι, για μια ακόμα φορά εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στον Φρ. Μπελέρη και του δήλωσαν ότι θα του συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους δικαστικούς αγώνες του.

Η αντιπροσωπεία της Ολομέλειας συναντήθηκε επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και με την πρέσβη της Ελλάδος στην Αλβανία Κωνσταντίνα Καμίτση.

Την αντιπροσωπεία στις συναντήσεις της συνόδευαν ο βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου με το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και Πρόεδρος της «Ομόνοιας», Βαγγ. Ντούλες και ο δικηγόρος Αθηνών Αρ. Κατσαλίδας.

Νέο «όχι» σε αίτημα αποφυλάκισης

Χθες, Δευτέρα, απορρίφθηκε από την αλβανική δικαιοσύνη το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Φρ. Μπελέρη.

Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δ. Βερβεσό και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Ι.Π. Μεσολογγίου Χ. Παϊσιο, παρέστη στο δικαστήριο των Τιράνων, όπου συζητήθηκε η επανεξέτασης της προφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη.

Γ. Γεραπετρίτης: Υψίστης σημασίας η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων – Νέο μήνυμα σε Αλβανία για Μπελέρη