Skip to main content

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Πώς φτάσαμε στην παραίτηση – Το παρασκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» ο κ.Βαρβιτσιώτης είχε έτοιμη την  επιστολή παραίτησή του από την Παρασκευή

Στις επιθέσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα αναφορικά με μία δήλωσή του που παρερμηνεύτηκε για την τραγωδία του Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έχασε τη ζωή του ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης, απέδωσε τους λόγους της παραίτησής του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τις τελευταίες μέρες «γίνομαι στόχος επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά» ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχεται να τον πετροβολούν ως άνθρωπο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» ο κ.Βαρβιτσιώτης είχε έτοιμη την  επιστολή παραίτησή του από την Παρασκευή, 08/09 αλλά θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός που ήταν σε περιοδεία στη Θεσσαλία.

Στη θέση του αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Όπως είχα πει όλοι κρίνονται συνεχώς»

Μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας αυτή η απόφαση ήταν αναπόφευκτη», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Βαρβιτσιώτη. Ερωτηθείς για τα κριτήρια της επιλογής του νέου υπουργού Ναυτιλίας, ανέφερε πως πρόκειται για άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία που ήταν πολιτικός προϊστάμενος ενός υπουργείου που μετέχει στο ΚΥΣΕΑ, με ευρωπαϊκή και επιχειρησιακή εμπειρία.