Skip to main content

Π. Μαρινάκης: Αναπόφευκτη και ορθή η παραίτηση Βαρβιτσιώτη – Τι είπε για τα σενάρια ανασχηματισμού

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τα κριτήρια που οδήγησαν στην επιλογή του Χρ. Στυλιανίδη

«Όλοι κρίνονται συνεχώς» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά με την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το υπουργείο Ναυτιλίας. Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά τις πρόσφατες εξελίξεις η απόφαση αυτή του πρώην υπουργού Ναυτιλίας «ήταν αναπόφευκτη και ορθή».

Σχετικά με την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «μιλάμε για έναν άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία» θυμίζοντας πως «έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος ενός υπουργείου που συμμετείχε στο ΚΥΣΕΑ». Επιπλέον όπως είπε, είναι ένας πολιτικός με ευρωπαϊκή και επιχειρησιακή εμπειρία.

Σε ερώτηση για το αν η τοποθέτηση του κ. Στυλιανίδη θα είναι η μόνη αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα ή αν θα υπάρξουν και άλλες ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά, άρα είναι μία διαρκής διαδικασία αυτή».

Όπως έχει γράψει η «Ν», μετά τα πολλαπλά μέτωπα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχουν φουντώσει τα σενάρια για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο. Το καλοκαιρινό …rotation δεν φαίνεται να έχει αποδώσει και υπάρχουν εισηγήσεις για «μίνι» ανασχηματισμό. Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι υπήρξε η πρώτη «έξοδος» από την κυβέρνηση και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά τον Νότη Μηταράκη ανέλαβε καθήκοντα ο Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει κυβερνητικό στέλεχος που έχει πολιτική ευθύνη για τις καταστροφές στη Θεσσαλία και αν είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την Πολιτική Προστασία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά και δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει. Όπως είπε, τώρα είμαστε στη φάση της άμεσης αποκατάστασης των πληγέντων και βασική έγνοια του κράτους είναι να τρέξουν γρήγορα οι καταγραφές. «Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο πως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να διερευνηθούν όσα έγιναν, όσα δεν έγιναν και όσα πρέπει να γίνουν υπολογίζοντας και τη διάσταση του φαινομένου. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν έχουν γίνει έργα. Έχουν γίνει σημαντικά έργα αλλά ήταν τέτοια η σφοδρότητα του φαινομένου που ενδεχομένως και κανένα από αυτά να μη μπορούσε να σταματήσει την ένταση αυτή», πρόσθεσε.

Τι είπε για τον Κώστα Αγοραστό

Για το αν ισχύει η στήριξη της Ν.Δ. στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, απάντησε πως το κυβερνών κόμμα έχει εκδώσει απόφαση στήριξης και πως αυτή τη στιγμή είμαστε στη διάρκεια της μάχης, με όλα τα κυβερνητικά στελέχη και την τοπική αυτοδιοίκηση. «Είναι συνολική η μάχη. Θα δούμε τι έγινε. Τελικοί κριτές είναι οι πολίτες» δήλωσε.

«Δεν υπάρχει θέμα αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών»

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μετά από σχετική ερώτηση σημείωσε ότι εκδόθηκε απόφαση παράτασης της ανακήρυξης των συνδυασμών στη Θεσσαλία, κάτι που δεν επηρεάζει το χρόνο των εκλογών και δεν υπάρχει θέμα αναβολής τους.

naftemporiki.gr