Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης για Στ. Κασσελάκη: Όταν έχεις μεγαλώσει στην Εκάλη, άσε και λίγο την κλάψα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Ο κ. Κασσελάκης είναι η ενσάρκωση της επιτυχίας του καπιταλισμού»

«Ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου και της επιτυχίας του καπιταλιστικού συστήματος» χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του πρώτου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ενδιαφέρον ότι για υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει από σήμερα κάποιος κύριος που έχει ζήσει το “American dream”. Πήγε στην Αμερική φτωχός, αλλά μετά από 10 χρόνια μπορούσε να πάρει με προσωπική εγγύηση δάνειο για να αγοράσει πλοίο. Δεν είναι και τόσο απλό αυτό. Άρα στη δεκαετία αυτή έκανε μία μεγάλη περιουσία» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Αυτή είναι η δύναμη του καπιταλισμού. Στο βίντεο που βλέπουμε, ο κύριος Κασσελάκης είναι η ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου και της επιτυχίας του καπιταλιστικού συστήματος. Άρα, ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ… καπιταλιστής» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνοι που θα κρίνουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη και πρόσθεσε: «Είναι καλό για τη χώρα τα κόμματα να πάψουμε να έχουμε την τοξική πολιτική αντιπαράθεση του παρελθόντος, να μπορούμε να μιλάμε για προγραμματικά ζητήματα, να μην φοβόμαστε να πούμε ότι ‘δούλεψα στην Goldman Sachs’, να μην φοβόμαστε να πούμε ότι ‘είμαι εφοπλιστής’, να μην φοβόμαστε να πούμε ότι ‘πήρα δάνειο από τράπεζα και πήρα το πλοίο’. Αυτά είναι θετικά πράγματα. Δεν είναι βέβαια πολύ ΣΥΡΙΖΑϊκά, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνουν οι ίδιοι».

Κληθείς να σχολιάσει τις βολές που αφήνει ο κ. Κασσελάκης στο βίντεο που ανήρτησε κάνοντας λόγο για «κληρονόμο Μητσοτάκη» ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Μου κάνει λίγο περίεργο όταν έχεις μεγαλώσει στην Εκάλη… άσε και λίγο την κλάψα. Κι εγώ έχω μεγαλώσει στην Εκάλη αλλά δεν έχω αρχίσει την κλάψα (…) ότι από το παραδικαστικό βρέθηκα στη Goldman Sachs».