Skip to main content

Αλβανία: Συνεχίζεται η προφυλάκιση του Φρ. Μπελέρη

Φρέντι Μπελέρη/ EUROKINISSI

Ο Φρ. Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος εδώ και τρεις μήνες

Απορρίφθηκε από το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων το νέο αίτημα των δικηγόρων του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος με απόφαση των αλβανικών αρχών εδώ και τρεις μήνες, γεγονός που του στερεί τη δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ’ αυτού να εκπνέει.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Φρ. Μπελέρης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ μέσα από τις φυλακές άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ένα σχέδιο, ώστε οι ομογενείς στην περιοχή να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

«Οι υπηρεσίες εδώ που υπάρχουν, δυσκολεύουν τη ζωή των Ελλήνων επιχειρηματιών, τόσο από την αστυνομία, όσο από την εφορία, όσο και από την πολεοδομία με απώτερο σκοπό και σχέδιο, να εγκαταλείψουν τις περιουσίες, να φύγουν στην Ελλάδα, έτσι οι περιουσίες αυτές να περιέλθουν στα χέρια φίλων του πρωθυπουργού της Αλβανίας, του Έντι Ράμα» ανέφερε ο κ. Μπελέρης.

Χαρακτήρισε, δε, παράνομη την προφυλάκισή του, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα ότι δεν του επιτρέπει να ορκιστεί, αλλά και ότι ελέγχει τη γενική διεύθυνση των φυλακών.

Στην Αθήνα οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων – Δεν εκπροσωπείται η Αλβανία

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής για ένα άτυπο δείπνο για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων και τη «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Η Αλβανία -η οποία προσκλήθηκε σε επίπεδο προέδρου- δεν θα εκπροσωπηθεί, την ώρα που ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει στη φυλακή.