Skip to main content

Οπαδική βία: Σήμερα η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA- Τι ρίχνει στο τραπέζι ο πρωθυπουργός

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Αναμένεται σκληρή γραμμή από τον πρωθυπουργό- Έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες της «Big 4».

Με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν συναντιέται σήμερα το πρωί, στις 10:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, στη σκιά των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια που κατέληξαν στην δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Μετά την συνάντησή τους, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με την συμμετοχή του προέδρου της UEFA και των συναρμόδιων υπουργών. Στη σύσκεψη έχουν επίσης προσκληθεί οι  ιδιοκτήτες των ΠΑΕ  ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Μετά διευρυμένη σύσκεψη, στις 12:00, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλεξάντερ Τζέφεριν, θα προβουν σε κοινες δηλώσεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Πρόκειται για την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιείται μετά την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, και θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει τη συνδρομή των ιδιοκτητών των ΠΑΕ ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα οπαδικής βίας στη χώρα, προειδοποιώντας ότι θα βγάλει «κόκκινη κάρτα» εάν δεν κλείσει ο κύκλος της βίας και εάν δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται ότι υα ζητηθεί επίσης η εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε αμέσως μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο οποίος προβλέπει έλεγχο στις λέσχες. Παράλληλα, δεν αποκλείεται μέσα στο φθινόπωρο να δούμε και νέες νομοθετικές διατάξεις που θα αφορούν στην έκτιση ακόμα και μικρών ποινών που σχετίζονται με την οπαδική βία. Αναμένεται επιπλέον εντατικοποίηση των ελέγχων στο Διαδίκτυο καθώς, όπως είδαμε, οι χούλιγκαν μιλούν μεταξύ τους στο Διαδίκτυο.