Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για τους τουρίστες που έφυγαν λόγω πυρκαγιών

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τα πακέτα θα ισχύουν για την άνοιξη ή το επόμενο φθινόπωρο - «Μόνο το 15% του νησιού επηρεάστηκε»

Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση, μαζί τις τοπικές αρχές της Ρόδου, σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν νωρίτερα από το νησί λόγω της πυρκαγιάς, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο Good Morning Britain ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι τουρίστες που το επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν στη Ρόδο, η οποία καιγόταν για 11 ημέρες, την άνοιξη ή το επόμενο φθινόπωρο.

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών, δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στο βρετανικό κανάλι ITV.

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Oι Βρετανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι σε όλους τους προορισμούς και αυτό που αποδείχθηκε από την κρίση των ημερών στο νησί ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τέτοιου είδους φαινόμενα σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στην αντίδραση των κατοίκων, άλλα και στο 112, μια υπηρεσία που είναι άγνωστη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε και την τεράστια επιχείρηση απομάκρυνσης 20.000 ανθρώπων, εκτιμώντας πως «μόνο το 15% του νησιού» επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: Άμεσες πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής από υπ. Τουρισμού-ΕΟΤ