Skip to main content

Άγγελος Συρίγος στο Naftemporiki TV: Οι σχέσεις Τουρκίας – Δύσης μας αφορούν άμεσα

O Άγγελος Συρίγος, διεθνολόγος και βουλευτής Ν.Δ., στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Οτιδήποτε αφορά στην Τουρκία και τις σχέσεις της με τη Δύση μας αφορά άμεσα, διότι πολλές φορές έχουμε δει ότι η Ελλάδα ή η Κύπρος χρησιμεύουν ως ανέξοδο δώρο για τους δυτικούς σε διάφορους τομείς» δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Συρίγος, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Ο κ. Συρίγος σχολίασε πως «η θέση της Ελλάδας έχει ενισχυθεί πάρα πολύ αλλά πρέπει να φιλάμε τα ρούχα μας, είναι η πρώτη συνάντηση που έχουν οι δύο ηγέτες μετά από περίοδο μεγάλης όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αυτό που περιμένουμε είναι οι δυο ηγέτες να βάλουν τα πράγματα σε μια διαδικασία ορθολογικότερη του πρόσφατου παρελθόντος».

Τέλος ο κ. Συρίγος υποστήριξε πως «η Τουρκία έθεσε διάφορα θέματα, οι πιέσεις που ασκήθηκαν στην Τουρκία ήταν μεγάλες, ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ξαναβάλει μπρος την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και εκείνο που τον ενδιαφέρει από την ευρωπαϊκή Τουρκία είναι η δυνατότητα να μπαίνουν χωρίς βίζα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τούρκοι υπήκοοι, γιατί ξέρει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και πιθανότατα δεν θα μπει ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θέλει να πουλήσει στο εσωτερικό του».