Skip to main content

Π. Μαρινάκης για Ανδρέα Λοβέρδο: Δεν μας αφορά αυτή η συζήτηση

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Η συζήτηση αυτή αφορά ένα άλλο κόμμα και δεν έχει καμία σχέση με εμάς» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Φρένο» στα σενάρια περί σύμπλευσης του Ανδρέα Λοβέρδου με τη Ν.Δ. έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πως δεν αφορά την κυβέρνηση αυτή η συζήτηση.

«Δεν μας αφορά αυτή η συζήτηση. Αφορά ένα άλλο κόμμα και αυτή η συζήτηση δεν έχει καμία σχέση με εμάς» είπε απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ν.Δ. συζητά με τον Ανδρέα Λοβέρδο μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα φέρει ρύθμιση για το θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως «είναι ένα σύνολο αλλαγών που έχει αναλαβει η Ν.Δ.» από την προηγούμενη διακυβέρνηση και πρόσθεσε πως «ισχύουν στο ακέραιο όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός». «Για τους χρόνους θα ενημερωθείτε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή» πρόσθεσε. Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση φοβάται αντιδράσεις από τους κόλπους της Ν.Δ. σχετικά με το ζήτημα απάντησε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι τηρεί τον λόγο του και γνώμονάς του είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων του συνόλου των Ελλήνων πολιτών».

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εν όψει της έναρξης της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο κ. Μαρινάκης είπε πως στην ομιλία του το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα περιγράψει με σαφήνεια του άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. «Οι προγραμματικές δηλώσεις θα σηματοδοτήσουν την έναρξη μίας περιόδου σκληρής δουλειάς με στόχο την ευημερία των πολιτών, την ανάπτυξη της χώρας με γρήγορα και στέρεα βήματα» τόνισε.

Για τα ελληνοτουρκικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο Βίλνιους, κάτι που συνιστά θετική εξέλιξη. Είπε ακόμη πως ο πρωθυπουργός προσέρχεται σε αυτή τη συνάντηση «με πίστη στις θέσεις μας» και υπογράμμισε πως «οι ελληνικές θέσεις είναι ξεκάθαρες και δεν είναι διαπραγματεύσιμες». Μοναδική μας διαφορά είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα και η επίλυσή τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου σχολίασε πως «περιγράφει μαύρες μέρες για τη χώρα, που βρέθηκε ένα βημα από το χείλος του γκρεμού». Οκτώ χρόνια μετά η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή και αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι να πρχωρήσουμε μπροστα» πρόσθεσε.

Σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιότητα του κράτους δικαίου στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε τέσσερις από τις πέντε συστάσεις που είχαν γίνει το 2022. Παράλληλα – όπως είπε – καταγράφονται συστάσεις, όπως σε όλα τα κράτη και η προσπάθεια βελτίωσης είναι διαρκής. «Η διαρκής επαγρύπνηση για τη βελτίωση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και την ενίσχυση της διαφάνειας στην Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διακυβέρνησης της χώρας. Για την κυβέρνηση, αποτελούν μέγιστο μέλημα και παρά την προσπάθεια που κατέβαλε -και συνεχίζει να καταβάλει- η αντιπολίτευση για να πείσει περί του αντιθέτου, τα επίσημα στοιχεία τους διαψεύδουν και μας δικαιώνουν καθημερινά» ανέφερε.

Στο υπ. Κλιματικής Κρίσης την Παρασκευή το πρωί ο Κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Μαρινάκης προανήγγειλε πως αύριο, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις 10 το πρωί. Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Βίλνιους, όπου θα βρίσκεται την Τρίτη και την Τετάρτη για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις στα υπουργεία και τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό.

naftemporiki.gr