Skip to main content

Αλέξης Τσίπρας: Ενεργός στο κόμμα και εγγυητής της διαδικασίας

(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Καθιστά με κάθε τρόπο φανερή την πρόθεση να μην κρυφτεί.

Πολιτικά ενεργός για τη διασφάλιση της ομαλής και ταχείας μετάβασης στη νέα ηγεσία, χωρίς να παρεμβαίνει όμως υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δίνει το «παρών» καθημερινά στην Κουμουνδούρου αλλά και σε κομματικές διαδικασίες διαψεύδοντας όσους προεξοφλούσαν ότι θα προτιμήσει τον πολιτικό «αναχωρητισμό».

Οι διαθέσεις του Αλέξη Τσίπρα να μην εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ ιδίως την κρίσιμη περίοδο μέχρι την εκλογή του ή της διαδόχου του είχαν διαφανεί από το μήνυμα που απεύθυνε στο Ζάππειο Μέγαρο όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

«Θα είμαι παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά» είχε πει όταν ανακοίνωσε την πρότασή του για εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Μάλιστα, από εκείνη τη μέρα είχε δώσει το στίγμα του για την ανάγκη άμεσης εκλογής της νέας ηγεσίας. «Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη λαϊκή εντολή. Να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή» είχε αναφέρει τότε και κατά πληροφορίες συνεχίζει να εργάζεται κατά του κινδύνου της κωλυσιεργίας.

Πρόθεση να μην κρυφτεί

Η πρόθεσή του κ. Τσίπρα να μην «κρυφτεί» φάνηκε, όμως, και από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της νέας Βουλής όταν έδωσε το παρών στον αγιασμό και την καθιερωμένη ορκωμοσία. Επίσης, επέλεξε και συμβολικά να καθίσει σε περίοπτη θέση στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί για κάποιο πηγαδάκι στα «ορεινά».

Παράλληλα, συμμετείχε και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην αίθουσα της Γερουσίας όπου εξελέγη νέος πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με το ζήτημα που είχε εκδηλωθεί εκείνη την ημέρα, δηλαδή την απόφαση του Προεδρείου της Βουλής να διαχωρίσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε τρία κομμάτια στα έδρανα της Ολομέλειας τοποθετώντας μάλιστα ανάμεσά της τους φίλα προσκείμενους στη Χρυσή Αυγή, «Σπαρτιάτες».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας ήταν μάλιστα ο εισηγητής της πρότασης να σταλεί επίσημη επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα δια της θεσμικής οδού και να στραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε πιο φλέγοντα θέματα.

Την εικόνα της ενεργής παρουσίας του κ. Τσίπρα, αλλά χωρίς εμπλοκή υπέρ του ενός ή του άλλου προσώπου επιβεβαίωσε και ο στενός συνεργάτης του, Θανάσης Καρτερός με πρόσφατη αρθρογραφία του. «Δήλωσε ότι θα είναι παρών πριν, κατά και μετά τη διαδικασία. Προφανώς με τον πιο πρόσφορο τρόπο. Αλλά παρών» επισήμανε ο κ. Καρτερός για τον κ. Τσίπρα. Επίσης υπογράμμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «θέλει να κρατήσει απόσταση από τις διαδικασίες, αφού δεσμεύτηκε να παραμερίσει για να περάσει «το νέο κύμα» και «με όρους μη εμπλοκής στην εκλογή νέου προέδρου». Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι παρών και στη Βουλή κατά συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης η οποία αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου.