Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός της νέας Βουλής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Π. Τσαπανίδου, Γ. Τσίπρας, Χρ. Σπίρτζης, Γ. Ραγκούσης και Μ. Ξενογιαννακοπούλου μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών που δεν παίρνουν εισιτήριο για τη Βουλή

Μεγάλες απώλειες μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή, όπου σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών, με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο 94,4%, το κόμμα κερδίζει 47 έδρες στο επόμενο κοινοβούλιο, έναντι 71 εδρών που κατέλαβε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η υποχώρηση του ποσοστού του κόμματος αφήνει εκτός των κοινοβουλευτικών εδράνων μία σειρά από προβεβλημένα στελέχη και πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό είναι ότι από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγεται η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου.

Στην Α’ Αθηνών το κόμμα κερδίζει δύο έδρες και εκτός της επόμενης Βουλής μένουν μεταξύ άλλων οι Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης. Στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Δυτικής Αττικής εκτός κοινοβουλίου μένει ο Γιώργος Τσίπρας.

Στον Β1′ Βόρειο Τομέα Αθηνών τις δύο έδρες του κόμματος καταλαμβάνουν η Αθηνά Λινού και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ μεταξύ άλλων δεν παίρνουν εισιτήριο για τη Βουλή οι: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κώστας Ζαχαριάδης, Πάνος Σκουρλέτης.

Στην εκλογική περιφέρεια Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών το κόμμα καταλαμβάνει δύο έδρες και εκτός κοινοβουλίου μένουν μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στην Α’ Ανατολικής Αττικής τη μοναδική έδρα του κόμματο καταλαμβάνει ο Γιώργος Καραμέρος και εκτός μένουν οι: Χρήστος Σπίρτζης, Νάσος Αθανασίου, Ευάγγελος Αντώναρος.

Στην εκλογική περιφέρεια Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών δεν εκλέγεται ο Γιάννης Μουζάλας.

Στη Β’ Πειραιώς τη μοναδική έδρα που κερδίζει το κόμμα καταλαμβάνει η Νίνα Κασιμάτη και δεν εκλέγονται βουλευτές οι Γιάννης Ραγκούσης, Τρύφων Αλεξιάδης.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης δεν εκλέγεται μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αμανατίδης.

naftemporiki.gr