Skip to main content

Δ. Κουτσούμπας: Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή

Ν. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Ο Δ. Κουτσούμπας στάθηκε στην ανάγκη «να συνεχιστεί η συζήτηση και η κοινή δράση για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος»

«Οι βουλευτές του ΚΚΕ θα βρεθούν την επόμενη ημέρα εκεί που έχουν υποσχεθεί: μπροστά στους αγώνες, δίπλα στους εργαζόμενους, στις λαϊκές δυνάμεις, στη νεολαία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πρώτη του δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Από τα σημερινά αποτελέσματα φαίνεται ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ευκαιριακή. Δείχνει αγωνιστικούς δεσμούς» σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, «συνεχίζουμε αποφασιστικά», ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι κρίσιμο με όλους όσοι προσέγγισαν το κόμμα μας, να συνεχιστεί η συζήτηση και η κοινή δράση για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το ΚΚΕ παρουσίασε αύξηση σε ποσοστό και ψήφους σε σύγκριση με τον Μάιο. Όπως ανέφερε, η μείωση σε βουλευτές σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, «οφείλεται στον καλπονοθευτικό νόμο της Ν.Δ. που κλέβει τις έδρες μας».

«Μέσα σε έναν αρνητικό συσχετισμό εκφράζεται μια δυναμική ανόδου» υπογράμμισε.

Το naftemporiki.gr σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

Δείτε πρώτοι τη ροή των επίσημων αποτελεσμάτων των Εκλογών 2023 στο Naftemporiki.gr.

Τα τελικά ποσοστά των κομμάτων ανά την επικράτεια και οι έδρες σε έναν διαδραστικό χάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Live Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Εκλογές 2023 – Εκτίμηση αποτελέσματος: Άνετη αυτοδυναμία η Ν.Δ. – 8 κόμματα στη Βουλή