Skip to main content

Bloomberg: Ο Κ. Μητσοτάκης κερδίζει τις εκλογές και μια νέα θητεία ως πρωθυπουργός

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να κερδίζει ισχυρή πλειοψηφία»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για μια συντριπτική νίκη στις γενικές εκλογές της Κυριακής —τη δεύτερη ψηφοφορία της χώρας σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα— και ο πρώην πρωθυπουργός πιθανότατα θα κερδίσει αρκετές έδρες στο κοινοβούλιο για να του επιτρέψει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση», αναφέρει το Bloomberg.

«Η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη αναμένεται να λάβει μεταξύ 40% και 44% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls. Το νέο εκλογικό σύστημα της Ελλάδας απονέμει έως και 50 έδρες στον νικητή, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει μια άνετη πλειοψηφία στην αίθουσα των 300 εδρών. Το αριστερό κόμμα Σύριζα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βυθίστηκε, συγκεντρώνοντας μεταξύ 16,1% και 19,1%.

Οι αγορές συσπειρώθηκαν πίσω από την προοπτική μιας ακόμη τετραετούς θητείας του Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε τη διαχείριση της οικονομίας κεντρικό πυλώνα της εκστρατείας του. Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημειώνει άνοδο άνω του 36,4% φέτος και η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων είναι περίπου 3,6%, η χαμηλότερη των τελευταίων περίπου 10 μηνών», αναφέρει το δημοσίευμα το Bloomberg.

naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη

Exit poll – Εκλογές 25ης Ιουνίου 2023: Τι δείχνει η πρώτη εκτίμηση