Skip to main content

Εκλογές 2023: Μαίνεται η κόντρα για τις εξαγγελίες της Ν.Δ. – Νέα πυρά ΣΥΡΙΖΑ για «κρυφή ατζέντα»

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για «τερατώδη ψέματα» έκανε λόγο ο Θ. Σκυλακάκης - Δ. Τεμπονέρας: «Η κρυφή ατζέντα της Ν.Δ. κάθε μέρα αποκαλύπτεται»

Ψηλά στην ατζέντα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις επικρίσεις κατά της Ν.Δ. για τις προεκλογικές εξαγγελίες της, αμφισβητώντας τις δεσμεύσεις της «γαλάζιας» παράταξης για αυξήσεις μισθών και ενίσχυση του ΕΣΥ, με αιχμή δηλώσεις του Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Η Κουμουνδούρου επανήλθε σήμερα στο θέμα, με τον συντονιστή της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Διονύση Τεμπονέρα να ρίχνει τα βέλη του στην Πειραιώς με φόντο τις αναφορές του κ. Σκυλακάκη, αλλά και σημερινές δηλώσεις του Θ. Πλεύρη και να σημειώνει πως «η κρυφή ατζέντα της Ν.Δ. κάθε μέρα αποκαλύπτεται».

«Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα σταθερότητας. Ο κ. Σκυλακάκης χθες, αφού τον διέψευσε και δήλωσε ότι δεν είναι ενταγμένες, μετά προσπάθησε ανεπιτυχώς να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Το ίδιο έκανε και ο κ. Πλεύρης σήμερα για τις δήθεν 10.000 προσλήψεις στην Υγεία, που τελικά θα είναι απλά αντικαταστάσεις όσων συνταξιοδοτούνται, με το ΕΣΥ να παραμένει χωρίς ενίσχυση. Το ερώτημα είναι απλό: Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Τεμπονέρας.

Όπως είπε, «αν λέει ψέματα ο κ. Σκυλακάκης, τότε η Ν.Δ. πρέπει να τον αποδοκιμάσει και να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια της». «Δεν θα το κάνει όμως, γιατί είπε την αλήθεια. Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη είναι να βγει και να πει στον ελληνικό λαό: ‘Συγγνώμη, σας εξαπάτησα’» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σκυλακάκης αντέδρασε έντονα στα όσα υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του για το πρόγραμμα της Ν.Δ. κάνοντας λόγο για «τερατώδη ψέματα».

«Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να λένε τερατώδη ψέματα ξεχνώντας ότι για τα ψέματά τους αυτά τους καταδίκασε τόσο πρόσφατα ο ελληνικός λαός, θυμίζω:

– Το πρόγραμμα της Ν.Δ., το οποίο έχουν το θράσος να κατηγορούν ως μη ορθά κοστολογημένο, έχει εξονυχιστικά κοστολογηθεί και η σχετική κοστολόγηση έχει ήδη παρουσιαστεί με ανακοίνωσή μου στις 9 Μαΐου και περιλαμβάνει μέτρα που μπορούσαμε να βάλουμε ρητά στο Πρόγραμμα Σταθερότητας όταν κατατέθηκε, ύψους 6,266 δισ. μέχρι και 2027, που περιγράφονται αναλυτικά και 2,903 δισ. που περιλαμβάνονται ως δημοσιονομικός χώρος και αναφέρεται ρητά στη σελίδα 17 ότι θα χρησιμοποιηθούν για πρόσθετες δαπάνες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. που δεν είχε παρουσιαστεί όταν καταρτιζόταν το πρόγραμμα σταθερότητας και αφορά τις πρόσθετες προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Επιστρέφοντας τα βέλη στην Κουμουνδούρου ο κ. Σκυλακάκης σχολίασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να μας κατηγορεί με ψέματα όταν το πρόγραμμά του με όποια κοστολόγηση -τη δική του ή οποιουδήποτε άλλου έχει δημοσιονομικό κόστος από 60 έως 83 δισ. στην τετραετία, που αποτελεί καθαρή απάτη, αφού σε κανένα πιθανό και απίθανο δημοσιονομικό σενάριο δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να υλοποιηθεί. Αμφισβητεί δηλαδή αν υπάρχουν 3 δισ. και ο ίδιος προτείνει από 60 ως 83 δισ. Όπως εξήγησα, το πρόβλημα δεν είναι αν η κοστολόγηση του προγράμματός του γίνεται ή όχι με επαρκή ακρίβεια, αλλά ότι δίνει τόσο τερατωδώς ψεύτικες (δημοσιονομικά) υποσχέσεις που θα έκαναν τον Μινχάουζεν να κοκκινίσει, αφού ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος για τον οποίο και δεσμευόμαστε την επόμενη τετραετία είναι της τάξεως των 9 δισ».