Skip to main content

«Πυρά» ΚΚΕ για τον θάνατο της 19χρονης στη Νέα Μάκρη: «Τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ»

EUROKINISSI

Γ. Γκιόκας: Ενώ η Αττική συνολικά θα έπρεπε να είχε 110 οχήματα, αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα οχήματα είναι λιγότερα από 50

Το Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης επισκέφθηκε σήμερα ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό περιστατικό με 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της.

«Διαπιστώνονται για μια ακόμη φορά οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ό,τι έχει να κάνει με το ΕΚΑΒ, με τις πολύωρες καθυστερήσεις, που έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι» δήλωσε ο κ. Γκιόκας.

«Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζόμενων, ενώ η Αττική συνολικά θα έπρεπε να είχε 110 οχήματα διαθέσιμα για να καλύπτει τις ανάγκες, αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα οχήματα είναι λιγότερα από 50 κι αντίστοιχα μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ» πρόσθεσε.

Το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, έθεσε και το ζήτημα των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υπάρχουν στην ανατολική Αττική, που – όπως είπε – «έχουν χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων», καθώς και το ζήτημα «της δημιουργίας επιτέλους δημόσιου νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής». «Όσο δεν επιλύονται αυτά τα προβλήματα, όσο η υγεία του λαού θυσιάζεται στον βωμό της εμπορευματοποίησης και της πολιτικής κόστους – οφέλους, τόσο θα θρηνούμε θύματα και θα βιώνουμε τραγικές καταστάσεις» τόνισε.