Skip to main content

Άκης Σκέρτσος: Τσουνάμι fake news από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Mε παραπληροφόρηση και δημιουργική λογιστική προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση στους πολίτες»

Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άκης Σκέρτσος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κατηγορώντας τους «διεκδικητές των πρωτείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προσεχούς κάλπης» ότι «καταφεύγουν σε fake news, σε παραπληροφόρηση και δημιουργική λογιστική προσπαθώντας να προκαλέσουν σύγχυση στους πολίτες και έτσι να ψαρέψουν στα θολά νερά μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους».

Όπως ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου καταδίκασαν την τοξικότητα, τον διχασμό, την εχθροπάθεια, τα fake news, την πλειοδοσία ακοστόλογητων υποσχέσεων. «Δυστυχώς, το κόμμα του κυρίου Τσίπρα -παρά τα λεγόμενα του –  δεν άκουσε σωστά το μήνυμα της κάλπης της 21ης Μαΐου , είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί δεν θέλει. Διαπιστώνουμε όμως ότι και το ΠΑΣΟΚ βαδίζει στον ίδιο δρόμο, επιβεβαιώνοντας αυτό που λέμε, ότι το μόνο που νοιάζει το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε.

Έφερε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα από το «τσουνάμι των  fake news των τελευταίων 24ωρων». Ειδικότερα, ο κ. Σκέρτσος απέρριψε τα περί «ψηφιακού φιάσκου της απελθούσας κυβέρνησης» με φόντο την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων.

«Το σύστημα δέχθηκε πρωτόγνωρη επίθεση. Λύγισε αλλά δεν έπεσε. Γι’ αυτό οι γονείς, οι μαθητές πρωτίστως και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Είμαστε δίπλα τους, λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα, προφανώς λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί αυτές τις δύο μέρες. Από τον αντιπολιτευτικό οίστρο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φουσκώνουν ασύμμετρα το πρόβλημα. Σαν να χαίρονται σχεδόν για την ταλαιπωρία» παρατήρησε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Άσκησε επίσης κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τον λόγο ότι διατείνονται ότι «αρκεί να μειώσουν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καυσιμα για να βρουν τους πόρους προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα προγράμματα τους». «Αυτές οι μειώσεις σημαίνουν 3.5 δισ. επιπλέον άμεσους φόρους όπως ομολόγησε και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν διέψευσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ , σήμερα το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΪ» αντέτεινε.

Υποστήριξε μάλιστα πως «δυστυχώς το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται παρακολούθημα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ίσως χειρότερο από το πρόγραμμα Τσίπρα των 83 δισ. διότι δεν μπορεί καν να κοστολογηθεί εύκολα».

Ο κ. Σκέρτσος απέκρουσε και τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που ισχυρίζονται ότι «η Ν.Δ. έχει κρυφή ατζέντα όπως δήθεν προκύπτει από τις πρόσφατες συστάσεις της Κομισιόν και  ετοιμάζει αυξήσεις στη φορολογία».

«Δεν υπάρχει καμία, μα καμία αύξηση φόρων, μόνο μειώσεις, συγκεκριμένες και κοστολογημένες στο πρόγραμμα μας. Περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα  στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2023-2036. Συμφωνημένο με την Ε.Ε., δημοσιοποιημένο, επίσημο. Ας το διαβάσουν» απάντησε και συνέχισε λέγοντας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Κρυφή ατζέντα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ , την αποκάλυψαν ο κ. Κατρούγκαλος και η κυρία Φωτίου. Αλλά έχει και το ΠΑΣΟΚ, την αποκάλυψαν οι ‘Μαρτυριάρηδες’ Νο2 που είναι ο κ. Δουδωνής και η κα Χρονοπούλου -στελέχη του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

naftemporiki.gr