Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Στις 25 Ιουνίου οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI)

«Χρειάζεται να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της κάλπης 25ης Ιουνίου»

«Πόρτα πόρτα θα γυρίσουμε την Ελλάδα για να στείλουμε το μήνυμα της μεγάλης νίκης», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης από τον Άγιο Νικόλαο, κατά την διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις εκλογές της 21ης Μαΐου «πρώτο μεγάλο βήμα που δεν θα ολοκληρωθεί αν δεν επιτευχθεί ο τελικός στόχος για μια μεγάλη αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου», ενώ υποστήριξε ότι το έργο της τελευταίας τετραετίας πρέπει να συνεχιστεί, επικεντρώνοντας και στην πολιτική της κυβέρνησης για τον τουρισμό και τη στήριξη του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στήριξη των μικρομεσαίων, την αναγκαιότητα και δέσμευση για αύξηση των μισθών, ενώ σε ότι αφορά στις δομές υγείας ανέφερε ότι θα υποστηριχθούν και στο Λασίθι και επανέλαβε ότι «μέλημα μας είναι να φτάσουμε ενωμένοι στην κάλπη της 25ης Ιουνίου».

«Χρειάζεται να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της κάλπης 25ης Ιουνίου» είπε ο κ. Μητσοτάκης που πρόσθεσε πως το 41% δεν το έβλεπε κανείς, αλλά εμείς το ξέραμε» υποστηρίζοντας ότι αυτό φαινόταν από τις επαφές με τους πολίτες και πως φαινόταν ότι είχαν εκτιμήσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

«Αυτό που δεν έγινε πράξη επειδή κάποιοι φύτεψαν την «βόμβα» της απλής αναλογικής, να γίνει πράξη στις 25 Ιουνίου» είπε, επιπροσθέτως, ο κ. Μητσοτάκης που το απόγευμα θα επισκεφθεί το Μοχό του Δήμου Χερσονήσου, ενώ στις επτά και μισή θα απευθύνει χαιρετισμό στην πλατεία του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Ιεράπετρα, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη για ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση που θα προκύψει να υλοποιήσει μεγάλες αλλαγές. Αναφέρθηκε αρχικά στο εκλογικό αποτέλεσμα κάνοντας λόγο για μία μεγάλη επιβράβευση μιας προσπάθειας τετραετίας, αλλά και μια δικαίωση ενός διαφορετικού υποδείγματος πολιτικής.

«Μια πολιτική, η οποία πρώτα και πάνω απ’ όλα έδινε έμφαση στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών. Ήταν η δικαίωση του ορθού λόγου απέναντι στον λαϊκισμό. Ήταν η δικαίωση, αυτή η νίκη, της πολιτικής ευπρέπειας απέναντι στην τοξικότητα, στη χυδαιότητα, σε αυτό το οποίο αποκαλούμε «πολακισμό», στα ψέματα. Ήταν η δικαίωση της αλήθειας απέναντι στα ασύστολα ψέματα, τα οποία ακούστηκαν και κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου», τόνισε.

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η χώρα χρειάζεται, όπως είπε, σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. «Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς σήμερα ο οποίος νοιάζεται για το συμφέρον της χώρας να είχε μια κυβέρνηση που να είχαμε 151, 152, 153 βουλευτές», είπε. Υπογράμμισε ότι η ΝΔ αφήνει τους αντιπάλους της «να διαγκωνίζονται για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση και για το ποιος θα πάρει το ρετιρέ της «κεντροαριστερής πολυκατοικίας»», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «οι πολίτες στις 25 Ιουνίου ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση».

Και πρόσθεσε: «ξαφνικά τώρα, βλέπω ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, ανακάλυψαν νέο τροπάριο: «να μην είναι», λέει, «παντοδύναμος ο Μητσοτάκης». Τους απαντώ: παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Και αν αυτός μας εμπιστευθεί στην κάλπη, τότε θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση.

Αύριο, Τετάρτη 31 Μαΐου, συνεχίζοντας την επίσκεψη στην Κρήτη, θα βρεθεί σε περιοχές του Ρεθύμνου και των Χανίων.

Σε καταφύγιο ζώων ο Κ. Μητσοτάκης

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI)

Το καταφύγιο ζώων «Takis Shelter» επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο καταφύγιο, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 400 σκύλους και άλλα αδέσποτα ή άρρωστα ζώα, και ενημερώθηκε για τον σκοπό και τη λειτουργία του από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη του, Τάκη Προεστάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Τάκη Προεστάκη για το έργο του, ενώ αυτός από την πλευρά του σημείωσε πως οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία και τη φροντίδα ζώων ήταν πολύ καλές για το έργο του καταφυγίου και των φιλοζωικών οργανώσεων. «Μας λύσατε τα χέρια», είπε χαρακτηριστικά. «Για πρώτη φορά τίθεται πραγματικά σε εφαρμογή», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο πλέγμα νομοθετικών προνοιών για τα ζώα συντροφιάς.

Το «Takis Shelter» είναι ένας βραβευμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στη διάσωση και τη φροντίδα αδέσποτων ζώων στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου, το προσωπικό και εθελοντές, περιθάλπουν τα αδέσποτα ζώα, τα στειρώνουν, τα φροντίζουν και τα διαθέτουν για υιοθεσία, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού.