Skip to main content

Χ. Καστανίδης: Προσωπική προσβολή η απόφαση Ανδρουλάκη για τη βουλευτική έδρα

«Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο η απόφαση έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου».

Κάνοντας λόγο για προσωπική προσβολή, ο Χάρης Καστανίδης δημοσιοποίησε την ενόχλησή του σχετικά με την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μένει ο ίδιος εκτός Βουλής.

Με την εξέλιξη αυτή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μένει εκτός Βουλής για μια μέρα γιατί οι βουλευτές ορκίζονται αύριο Κυριακή και η Βουλή διαλύεται τη Δευτέρα. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο κ. Ανδρουλάκης κρατήσει την έδρα στη Θεσσαλονίκη και μετά τις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την απόφασή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης», επισημαίνει ο κ. Καστανίδης σε δήλωσή του, η οποία έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».