Skip to main content

«Κοίτα Νίκο ποιον έχω δίπλα μου» – Η έκπληξη Ακάρ στον Ν. Παναγιωτόπουλο

Defence Ministry/Handout via REUTERS

Η... διπλωματία του ποδοσφαίρου

«Κοίτα Νίκο ποιον έχω δίπλα μου». Έκπληξη στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο, έκανε ο Χουλουσί Ακάρ όταν του τηλεφώνησε από τα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομάδας Κάισερισπορ,  τοπικής ομάδας της Καισάρειας που είναι εκλογικής περιφέρειας του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό της ομάδας, Δημήτρη Κολοβέτσιο. Σύμφωνα  με το σχετικό δημοσίευμα της Hurriet, επιτόπου τηλεφώνησε στον κ. Παναγιωτόπουλο. Μετά το ««Κοίτα Νίκο…»  έδωσε το τηλέφωνο στον Έλληνα ποδοσφαιριστή για να συνομιλήσει με τον υπουργό.

Μετά από σύντομη συνομιλία περί ποδοσφαιρικών, που είχαν οι δύο υπουργοί, ο Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με το δημοσίευμα είπε στον κ. Παναγιωτόπουλο: «Ευχαριστώ Νίκο, να προσέχεις τον εαυτό σου» και από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός φέρεται να απάντησε:« Ευχαριστώ, τις καλύτερες ευχές και από εμένα».

Αφού έκλεισε το τηλέφωνο, ο Τούρκος υπουργός σχολίασε ότι «οι ποδοσφαιριστές είναι εκπρόσωποι της ειρήνης στις χώρες. Χάρη σε αυτούς, οι σχέσεις προχωρούν πιο ομαλά».