Skip to main content

Εκλογές 2023: Εκτός Βουλής Ανδ. Λοβέρδος και Κ. Σκανδαλίδης

Aris Oikonomou / SOOC

Η Μιλένα Αποστολάκη καταλαμβάνει την έδρα του κόμματος στον Β1' Βόρειο Τομέα Αθηνών - Ο Παύλος Γερουλάνος στην Α’ Αθηνών

Δύο στελέχη πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν καταφέρνουν να περάσουν το κατώφλι της Βουλής με βάση τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης.

Ειδικότερα, στον Β1′ Βόρειο Τομέα Αθηνών ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν εκλέγεται, καθώς με την ενσωμάτωση σταυρών στο 94,17% την έδρα που καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια περνάει στα χέρια της Μιλένας Αποστολάκη.

Εκτός Βουλής μένει και ο Κώστας Σκανδαλίδης, καθώς με ενσωματωμένο το 95,39% των σταυρών στην Α’ Αθηνών ήρθε δεύτερος με 6.236 σταυρούς και την έδρα του κόμματος κερδίζει ο Παύλος Γερουλάνος με 7.986 σταυρούς.

Ν. Ανδρουλάκης: Όλα πήγαν πολύ καλά, αλλά έχουμε αγώνα μπροστά μας

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί πάντως διάχυτη ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατάφερε όχι μόνο να ενισχύσει το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του 2019, αλλά – όπως δήλωσε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης – δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε το κόμμα να ξαναγίνει «πρωταγωνιστής στο πολιτικό προσκήνιο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε το κατώφλι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, στη Χαριλάου Τρικούπη νωρίτερα σήμερα χαμογελαστός και ευδιάθετος. «Όλα πήγαν πολύ καλά, αλλά έχουμε αγώνα μπροστά μας. Συνεχίζουμε δυναμικά» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Όπως προκύπτει από τον νέο εκλογικό χάρτη, σε έξι εκλογικές περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατάφερε να βγει δεύτερο κόμμα μετά τη Ν.Δ., ξεπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.