Skip to main content

Φρέντι Μπελέρης: Την Δευτέρα αποφασίζεται εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση

Πηγή φωτ. himara.gr

Από αυτή την απόφαση θα εξαρτηθούν οι επόμενες εξελίξεις στο θέμα, που πρωτίστως αφορά στην επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου από τον Φρέντι Μπελέρη.

Την ερχόμενη Δευτέρα αποφασίζεται στην Αλβανία εάν θα συνεχιστεί ή όχι η προφυλάκιση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση.

Αυτό αναφέρουν δικαστικές και διπλωματικές πηγές στην αλβανική πρωτεύουσα, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ειδικοτερα, την Δευτέρα, 22 Μαΐου, το μεσημέρι, το Ειδικό Δικαστήριο Τιράνων θα αποφασίσει εαν θα αποφυλακιστεί ή θα συνεχιστεί η προφυλάκιση των δύο ανδρών.

Από αυτή την απόφαση θα εξαρτηθούν οι επόμενες εξελίξεις στο θέμα, που πρωτίστως αφορά στην επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του δημάρχου από τον Φρέντι Μπελέρη.

Την υπόθεση, που έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις, πέρα από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας και στην Ελλάδα, χειρίζεται πλέον η Εισαγγελία για την πάταξη της διαφθοράς (SPAK).

Στην υπόθεση αναφέρθηκε επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ, χαρακτηρίζοντας προβληματική τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βρέθηκε στην φυλακές Αυλώνας ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Χάρης Λαλάκος για να προκειμένου να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησης των δύο ανδρών.

Διαβάστε ακόμα:

Ν. Δενδιας: Κίνδυνος για κρίση στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις αν δεν λυθεί το θέμα Μπελέρη