Skip to main content

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στη δοκιμαστική λειτουργία ο Κ. Μητσοτάκης – «Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη»

ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι, καθώς γίνεται πράξη και το μετρό της Θεσσαλονίκης, η εταιρεία «Αττικό Μετρό» θα μετονομαστεί σε «Ελληνικό Μετρό».

«Το μετρό Θεσσαλονίκης, το πολύπαθο αυτό έργο, τίθεται πια σε δοκιμαστική λειτουργία και όσοι είχαν την ευκαιρία να μας συνοδεύσουν σήμερα, διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση αυτή τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της: να παραδώσει στο άμεσο μέλλον στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, όμως, προστατεύοντας και την εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική κληρονομιά η οποία αναδείχθηκε μέσα από τα έργα κατασκευής του μετρό» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε τη διαδρομή από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το αμαξοστάσιο στην Πυλαία.

«Η σημερινή εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «πολύ σημαντική» την ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως τόνισε, «ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πια πράξη». Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε «όλες και όλους όσοι εργάστηκαν με πολύ μεγάλο κόπο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, για να περάσουμε από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου το οποίο ξεκινά τη δοκιμαστική του λειτουργία».

«Ραντεβού στο Σταθμό Βενιζέλου, όπου εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε με πόση μεγάλη προσοχή και σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά γίνεται η επανατοποθέτηση των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων. Έτσι, όπως σας είπα, να κάνουμε πραγματικά πράξη το μετρό της Θεσσαλονίκης, να μην είναι απλά ένα σημαντικό μεταφορικό έργο αλλά ουσιαστικά ένα ζωντανό μουσείο. Πιστεύω ένα Μετρό μοναδικό στον κόσμο που ίσως από μόνο του να αξίζει μία επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

INTIME/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι, καθώς γίνεται πράξη και το μετρό της Θεσσαλονίκης, η εταιρεία «Αττικό Μετρό» θα μετονομαστεί σε «Ελληνικό Μετρό». Στο αμαξοστάσιο ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Κέντρο Ελέγχου λειτουργίας του μετρό.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός επικρατείας αρμόδιος για θέματα μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Νίκος Ταχιάος. Το ίδιο δρομολόγιο έκαναν νωρίτερα από τον πρωθυπουργό και οι δημοσιογράφοι με ξεναγό τον Νίκο Ταχιάο.

Από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το σιντριβάνι η κίνηση του συρμού έγινε με χειριστή και με ταχύτητα έως τα 15 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ από το σιντριβάνι μέχρι το αμαξοστάσιο με άλλο συρμό που κινήθηκε αυτόματα και με ταχύτητα που έφτασε μέχρι τα 70 έως 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες (βίντεο)