Skip to main content

Άκης Σκέρτσος για γερμανικές αποζημιώσεις: Παραμένει ανοιχτό ζήτημα – Προσβλέπουμε σε επίλυση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Όλες οι άλλες ερμηνείες είναι εκ του πονηρού και δεν απηχούν την πραγματικότητα» υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας σε δημοσίευμα

Την «καθαρή» θέση της κυβέρνησης ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο παραμένουν ανοιχτό ζήτημα, για το οποίο η χώρα προσβλέπει σε συζήτηση με το Βερολίνο επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία.

«Η θέση της κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι καθαρή και εκφράστηκε στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Καγκελάριο Σολτς» επισημαίνει ο κ. Σκέρτσος και προσθέτει: «Παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα, ειδικά το κατοχικό δάνειο, και προσβλέπουμε σε συζήτηση και επίλυση με τη γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις νομικές εκκρεμότητες. Το ότι δεν έχουμε βρει λύση δεν σκιάζει τις ελληνογερμανικές σχέσεις και προοπτικές».

«Όλες οι άλλες ερμηνείες είναι εκ του πονηρού και δεν απηχούν την πραγματικότητα» υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα με τίτλο «Ξεχάστε τις γερμανικές αποζημιώσεις» έκανε λόγο για «απίστευτες δηλώσεις Σκέρτσου» παραπέμποντας σε όσα ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT. Ερωτηθείς για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων ο κ. Σκέρτσος είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό: «Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση η οποία αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν μείζονες προκλήσεις, που έρχονται από το μέλλον… Αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον».

naftemporiki.gr