Skip to main content

Ν. Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός είπε για πρώτη φορά ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησής μου

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Έχουμε λαϊκισμό με γραβάτα και λαϊκισμό χωρίς γραβάτα», είπε σχολιάζοντας τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Στο ενδεχόμενο των μετεκλογικών συνεργασιών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, μία μέρα μετά το debate των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι έχει στο μυαλό του το γερμανικό μοντέλο και μίλησε για πρόσωπα κοινής αποδοχής στις θέσεις του πρωθυπουργού και των βασικών υπουργείων που θα εκφράζουν, όπως τόνισε, την προγραμματική σύγκλιση. «Έχω σχέδιο. Για μένα το γερμανικό μοντέλο είναι η πυξίδα του μέλλοντος. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις οδηγούν σε θεσμική παραρακμή», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «κατά απαράδεκτο και περηφρονητικό τρόπο αλλοιώνει τα γεγονότα», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι έχει φτιάξει μια σχολή περιφρόνησης της κοινής λογικής, χωρίς αυτό να μειώνει το βάρος του λαϊκισμού του κ. Μητσοτάκη, όπως είπε.

«Έχουμε λαϊκισμό με γραβάτα και λαϊκισμό χωρίς γραβάτα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην κριτική ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι επειδή κάνει κριτική δεν σημαίνει ότι είναι κοντά με τον κ. Τσίπρα, για τον οποίο είπε πως νομίζει ότι «η οικονομία είναι μια αγελάδα που δίνει γάλα χωρίς να την ταϊζεις».

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και το ΣΥΡΙΖΑ για ακατάσχετη παροχολογία στην οικονομία. Όπως τόνισε, η οικονομία δεν πάει καλά και συμφωνεί με το καμπανάκι του Γιάννη Στουρνάρα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα έπρεπε να είχε δηλώσει πιο εμφατικά τις προειδοποιήσεις και εδώ και καιρό.  «Και άργησε να τα πει ο Στουρνάρας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, είπε ότι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη όσοι έκαναν δηλητηριώδεις αναρτήσεις, από τον ίδιο και την παράταξή του «για αυτά που λέγανε ότι παίζουμε ρόλο πρακτόρων. Η Δεξιά το είχε στο dna της αυτό πριν από την μεταπολίτευση», ανέφερε.

Σχολιάζοντας επίσης την χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές, υπογράμμισε πως για πρώτη φορά ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησης, αφού δήλωσε ότι δεν έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας. «Το άκουσε αυτό η δικαιοσύνη; Να μας πει τώρα γιατί η κ. Βλάχου υπέγραψε για την παρακολούθησή μου για εθνικούς λόγους. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός διευκολύνει τα πράγματα. Η κ. Βλάχου και και ο κ. Κοντολέων πρέπει να απολογηθούν γιατί έγινε η παρακολούθησή μου».

Σε ερώτηση αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στον πρωθυπουργός ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να πει αν και ο πρωθυπουργός έχει ποινική ευθύνη». «Πρέπει η δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της, σε αντίθεση με τις εξεταστικές επιτροπές που δεν την έκαναν λόγω των εμποδίων που έβαλε η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο debate για το θέμα του φράχτη, ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη στροφή: «Άλλα λέγανε τόσα χρόνια». Και συνέχισε: «Μόλις ο κ. Τσίπρας δει το πολιτικό κόστος, θα τα τουμπάρει για τα πολιτικά οφέλη». Συνεχίζοντας άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «συνηθίζει να τοποθετείται με ελαφρότητα πάνω στα θέματα, και το ίδιο κάνει και με τα εθνικά θέματα».