Skip to main content

Αρχή για ξέπλυμα χρήματος: Στο αρχείο οι καταγγελίες για Βελόπουλο και Παππά

Δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Στο αρχείο τέθηκαν από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος οι καταγγελίες των αποχωρήσαντων βουλευτών της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη και Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου, που έκαναν λόγο για χρήματα που έδιναν στο κόμμα χωρίς απόδειξη.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχθηκαν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς και οι καταγγέλλοντες.

Στο αρχείο η έρευνα για Ν. Παππά

Την ίδια ώρα, σε έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν προέκυψαν στοιχεία για δωροληψία του πρώην υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά τη διαβίβαση από τη Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το ΣΥΡΙΖΑ channel και στο πλαίσιο αυτής ελέγχθηκε η πορεία των 3 εκατ. ευρώ, τα οποία, όπως έχει καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας, πήρε από την οικογένεια Χούρι (CCC) μετά από μεσολάβηση του Ν. Παππά για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ όταν αποκλείστηκε από τη διαδικασία, αυτά τα χρήματα, όπως ισχυριζόταν ο επιχειρηματίας, δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento.