Skip to main content

Άκης Σκέρτσος: Προκλητικό να μας εγκαλεί ο ο ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΣ / INTIME NEWS

Τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις τρεις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού αντέκρουσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Είναι τουλάχιστον αστείο αν όχι προκλητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για παροχολογία όταν το δικό του πρόγραμμα φτάνει τα 83 δισ. και κάθε μέρα προσθέτει και άλλα μέτρα. Πρόκειται για προχειρογράφημα, μία συνταγή από τα παλιά που μας οδηγεί στα βράχια» ανέφερε συγκεκριμένα.

Στρέφοντας μάλιστα τα βέλη του και στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σχολίασε πως «από τη μία έχουμε την Θεσσαλονίκη νούμερο 2 του κ. Τσίπρα και από την άλλη του κ. Ανδρουλάκη που μας λέει θέλω να είμαι και πλούσιος και όμορφος και υγιής χωρίς να λέει πως και με ποιους θα το πετύχει».

Ο υπουργός Επικρατείας αντέτεινε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός «είναι τρία μέτρα κοστολογημένα που απαντούν σε ανάγκες και προβλήματα». «Με αυτά τα μέτρα το οικονομικό μας πρόγραμμα δεν υπερβαίνει τα 9 δισ. ευρώ για όλη την τετραετία. Ποτέ δεν θέσαμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία», υπογράμμισε.

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην οικονομία, λέγοντας πως «θέλουμε να τρέχουμε με ρυθμούς ανάπτυξης 3%, να αυξηθούν οι μισθοί 25%, να πέσει το δημόσιο χρέος κάτω από 130% έως το 2027». «Θέλουμε και μπορούμε να μειωθούν κι άλλο οι φόροι και οι εισφορές, να στηρίξουμε τους νέους, να έχουμε ένα πλήρες ψηφιακό κράτος, με ένα ποιοτικό σύστημα υγείας», πρόσθεσε.

Επισήμανε ακόμη πως αυτοί οι στόχοι σημαίνουν «μια αυτοδύναμη χώρα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές». «Γνωρίζουμε πόσο πιέζεται το νοικοκυριό από τον πληθωρισμό. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα κι άλλο», συνέχισε και επανερχόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργό είπως πως «προσφέρουν ακόμα μία ανάσα».