Skip to main content

Εκλογές 2023: Συνάντηση των δημοσιογράφων για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του debate

Στην τηλεμαχία, την οποία συντονίζει ο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού Γιώργος Κουβαράς, θα συμμετάσχουν έξι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πραγματοποιούν συνάντηση αυτή την ώρα οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του.

Στην τηλεμαχία, την οποία συντονίζει ο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού Γιώργος Κουβαράς, θα συμμετάσχουν έξι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την δημόσια τηλεόραση, τον Alpha θα εκπροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου, στις 21:00 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Τι θα συζητηθεί

Ερωτηθείσα κατά την άφιξή της για την σημερινή συνάντηση, η Μάρα Ζαχαρέα ανέφερε ότι σήμερα θα γίνει μία κλήρωση όσον αφορά τον ρυθμό των ερωτήσεων, δηλαδή ποιος ρωτάει πρώτος, δεύτερος, τρίτος κλπ.

Παράλληλα, θα αναζητηθεί μία λύση για το follow up γιατί υπάρχουν έξι πολιτικοί αρχηγοί, έξι δημοσιογράφοι αλλά πέντε θεματικές ενότητες. Θα συζητηθεί επίσης ο τρόπος που θα κάθονται οι δημοσιογράφοι.

Σημειώνεται ότι στην έκτη ενότητα, το follow up, θα έχουμε την ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών.

«Πιστεύω με τις follow up ερωτήσεις που προβλέπονται και με τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς μεταξύ μας θα το κάνουμε όσο πιο ενδιαφέρον γίνεται», είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Κουβαράς.

Οι πέντε θεματικές ενότητες που έχουν συμφωνηθεί είναι:

1. Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση,

2. Εξωτερική πολιτική – Αμυνα

3. Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4. Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό κράτος

5. Περιβάλλον – Ενέργεια