Skip to main content

Β. Θάνου: Μεθοδεύσεις που προσβάλλουν την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Όπως αναφέρει, η διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη ψηφίζεται με βιασύνη και προχειρότητα.

Η τροπολογία που προβλέπει πως για τη συμμετοχή ενός κόμματος στις εκλογές θα αποφασίζει η Ολομέλεια του πρώτου τμήματος του Αρείου Πάγου «αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο», σημειώνει σε δήλωσή της η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, στον απόηχο της παραίτησης του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου.

«Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών» τονίζει η κ. Θάνου.

Όπως αναφέρει, η διάταξη ψηφίζεται με βιασύνη και προχειρότητα. Μιλά επίσης για «απροκάλυπτη παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Γεραπετρίτη».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της κ. Θάνου:

«Σήμερα, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής, ψηφίζεται η κατατεθείσα με βιασύνη και προχειρότητα διάταξη, που τροποποιεί τον κανονισμό λειτουργίας του Αρείου Πάγου. Προσπαθούν να πείσουν ότι η, κατά την προηγηθείσα μεταξύ τους συνάντηση, απροκάλυπτη παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Γεραπετρίτη, αποτελούσε, δήθεν, “διαβούλευση”. Προσπαθούν να πείσουν ότι η τροπολογία γίνεται προς διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο. Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών».

Στην Ολομέλεια η τροπολογία-«μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη – Φουντώνει η αντιπαράθεση