Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Σήμερα ή αύριο τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο πρόσθετης παρέμβασης ώστε να μπει φραγμός σε κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές

«Σήμερα ή αύριο» αναμένεται η ανακοίνωση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε είναι ζήτημα λίγων ημερών να ανακοινωθούν, προσθέτοντας πως αυτό θα γίνει «σήμερα ή αύριο».

Όπως έγραφε νωρίτερα το naftemporiki.gr, στόχος είναι στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. να υπάρχει αυξημένη συμμετοχή γυναικών αλλά και να σταλεί μήνυμα ανανέωσης. Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν θα υπάρξουν πρόσωπα έκπληξη, ενώ «κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα στις Σέρρες του τέως υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει πρόσθετη παρέμβαση ώστε να μπει φραγμός σε τυχόν κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει σε εγκληματικές οργανώσεις, ακόμη κι αν αυτές χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε τρικ και επιστρατεύσουν πρώην δικαστικούς που αποφασίζουν να γίνουν επικεφαλής οργανώσεως με στελέχη μαχαιροβγάλτες στην εκλογική διαδικασία».

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» για να προσθέτει πως «αν τεχνικά χρειαστεί να γίνουν οι οποιεσδήποτε προσθήκες εδώ είμαστε να το δούμε».

Επανέλαβε ωστόσο πως «υπάρχει σαφές θεσμικό πλαίσιο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις και η πραγματική ηγεσία κομμάτων που προσπαθούν να ξεγελάσουν και την ελληνική κοινωνία». «Κανείς δεν είναι αφελής και δεν θα ξεγελαστεί» τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου αντιπαρέβαλε τις δύο εικόνες, που – όπως ανέφερε – «παρουσιάζουν τη χαοτική διαφορά ανάμεσα στο σήμερα το 2023 και την περίοδο που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019»: «Η πρώτη από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τον επικεφαλής του Eurogroup, να έρχεται στην Αθήνα να συγκρούεται με τον τότε πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών και να προειδοποιεί για τις συνέπειες που επιφυλάσσει στη χώρα μας η πολιτική των πειραματισμών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και αμέσως μετά να επιβεβαιώνεται με το τρίτο αχρείαστο και δυσβάσταχτο μνημόνιο. Η δεύτερη εικόνα έρχεται από την προχθεσινή εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών στην οποία μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup. Εκεί που εξήρε την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι πρέπει να είναι υπερήφανη για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον ελληνικό λαό επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει σήμερα από τα υψηλότερα επίπεδα στην ανάπτυξη και από τα χαμηλότερα στον πληθωρισμό» είπε.

Παρατήρησε ακόμη ότι «το 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την υπερχρεωμένη χώρα της μνημονιακής περιόδου στο διάστημα 2015-2019, δε θυμίζει σε τίποτα τη χώρα που έκλεισαν οι τράπεζες, τη χώρα με τα capital controls, την αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Τη χώρα που εμφάνιζε μηδενική ανάπτυξη αλλά και χαμηλή διεθνή αξιοπιστία».

Aνέφερε επιπλέον ότι σε προγραμματικό επίπεδο «η σύγκριση συντρίβει τον ΣΥΡΙΖΑ , εξ΄ου και η προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μεταφέρει την προεκλογική αντιπαράθεση σε ένα εικονικό σύμπαν ψεμάτων». Σε ερώτηση για τις δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, σε συνέντευξή της χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως οι Έλληνες πολίτες είναι μειωμένης αντίληψης και ότι δεν καταλαβαίνουν». Όπως είπε, «για τον κ. Τσίπρα μιλά η καταστροφική διακυβέρνηση της περιόδου 2015-2019». «Παραμένουν ίδιοι και απαράλλαχτοι και στα πρόσωπα και στο πρόγραμμα» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr