Skip to main content

Υπ. Εξωτερικών: Θλίψη για την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών στην Ολλανδία

ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Συλλυπητήριο μήνυμα από το ΥΠΕΞ

Συλλυπητήρια εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών, για το δυστύχημα με τον εκτροχιασμό τρένου στην Ολλανδία.

«Εκφράζουμε τη θλίψη για την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών στην Ολλανδία, λόγω του εκτροχιασμού του τρένου στο Βούρσχοουτεν», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η Ελλάδα εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του θύματος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς το λαό και την κυβέρνηση των Ολλανδίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί άλλοι «τραυματίστηκαν σοβαρά» όταν επιβατική αμαξοστοιχία, που μετέφερε τουλάχιστον 50 άτομα, εκτροχιάστηκε αφού προσέκρουσε σε κατασκευαστικό εξοπλισμό (μηχάνημα έργου) που βρισκόταν πάνω στις ράγες στη νότια Ολλανδία, ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον απολογισμό των τραυματιών που ανακοίνωσαν οι ολλανδικές αρχές, 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά.

Σε χωριστή δήλωση, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε σε ολλανδικό ραδιόφωνο ότι 19 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Άλλοι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα στο σημείο.

naftemporiki.gr