Skip to main content

Επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη: Μία σύλληψη και δύο ταυτοποιήσεις

Οι ταυτοποιήσεις έγιναν έπειτα από τη συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας από καταστήματα της περιοχής.

Στη σύλληψη ενός ατόμου για την επίθεση εναντίον του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το άτομο που συνελήφθη είναι 17 ετών και εντοπίστηκε στο Μαρούσι, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια.

Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί δύο άτομα για τα οποία γίνεται αναζήτηση αυτή την ώρα, ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Οι ταυτοποιήσεις έγιναν έπειτα από τη συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας από καταστήματα της περιοχής.

Δύο από τα κατ’ εκτίμηση οκτώ άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση φαίνεται να είναι οι πρωταγωνιστές  καθώς ήταν αυτά που μπήκαν στο εστιατόριο των Εξαρχείων, όπου βρισκόταν ο κ. Βαρουφάκης, τον προσέγγισαν και εκείνος τους ζήτησε να περάσουν έξω για να μην δημιουργηθεί αναστάτωση στο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, που επικαλείται η ΕΡΤ, κάποια από τα άτομα δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ κάποια φορούσαν κουκούλες και μάσκες για τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν όλοι οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Βαρουφάκη, μετά την επίθεση, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, σε ανάρτησή του μετά την επίθεση που δέχθηκε έξω από εστιατόριο επί της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, έκανε λόγο για παρακράτος και τον υπόκοσμο, σημειώνοντας ότι οι δράστες δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. «Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».