Skip to main content

Μ. Γκάγκα για τραγωδία στα Τέμπη: Δεν το χωράει ο νους μας

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

«Για τους τραυματίες κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

«Είναι τρομερό αυτό που συνέβη, λυπάμαι πάρα πολύ για όλους τους ανθρώπους που χάθηκαν», δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, όπου έχουν μεταφερθεί τραυματίες από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

«Λυπάμαι για τους γονείς των παιδιών. Δεν το χωράει ο νους μας».

Όπως είπε, στο ΑΧΕΠΑ αρχικά μεταφέρθηκαν πάνω από 30 τραυματίες, ενώ τώρα παραμένουν για νοσηλεία 14, «πιο πολύ για παρακολούθηση, και ένας δύο είναι λίγο πιο σοβαρά».

«Θα δούμε όλους τους ανθρώπους που είναι τραυματισμένοι και ελπίζω να πάνε όλα καλά», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία ήταν επί ποδός πολέμου, ήρθε το προσωπικό και έγινε όλη η διαδικασία πάρα πολύ γρήγορα. «Για τους τραυματίες κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

Αναφερόμενη στην κατάσταση στα υπόλοιπα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί τραυματίες (Πανεπιστημιακό της Λάρισας, Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Γεννηματά Θεσσαλονίκης και νοσοκομείο της Κατερίνης), είπε: «Έχουμε λίγους (τραυματίες) στο Γεννηματάς και την Κατερίνη και οι περισσότεροι είναι στη Λάρισα».

Από το τραγικό δυστύχημα, μέχρι στιγμής, 32 άνθρωποι έxουν ανασυρθεί νεκροί και στους 85 ανέρχονται οι τραυματίες. Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει.