Skip to main content

Qatargate: Ενώπιον του εφετείου σήμερα Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Ελεύθερος με «βραχιολάκι» από χθες ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Ενώπιον του εφετείου των Βρυξελλών θα βρεθούν σήμερα το πρωί οι ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα, ώστε να αποφασιστεί εάν θα παραμείνουν υπό κράτηση ή όχι για την υπόθεση του Qatargate.

Και για τους δύο έχει αποφασιστεί παράταση της προφυλάκισής τους, ωστόσο, έχουν ασκήσει έφεση η οποία έπρεπε να εξεταστεί εντός δεκαπέντε ημερών. Σήμερα επομένως είναι η ημερομηνία την οποία έδωσε το δικαστήριο προκειμένου να εξεταστεί εάν τελικά θα παραμείνουν προφυλακισμένοι.

Συγκεκριμένα για την Εύα Καϊλή, οι συνήγοροί της έχουν ζητήσει να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι». Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, σήμερα δεν θα είναι παρών ο συνήγορός της Σβεν Μαρί, θα είναι όμως συνεργάτης του εξίσου έμπειρος.

Μένει να δούμε εάν θα πειστεί το δικαστήριο ότι δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία, «απτά» όπως ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες και η υπεράσπιση της κ. Καϊλή σε σχέση με την πελάτισσά τους παρά μόνο οι μαρτυρίες του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή και φερόμενου ως εγκεφάλου στο σκάνδαλο διαφθοράς Αντόνιο Πάντσερι.

Σε περίπτωση που η απόφαση του εφετείου είναι αρνητική, η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Στο μεταξύ χθες αποφυλακίστηκε με «βραχιολάκι» ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, για τον οποίο είχε αποφασιστεί την περασμένη Πέμπτη να αποφυλακιστεί. Υπήρχαν, ωστόσο, κάποιες διαδικασίες που έπρεπε να μεσολαβήσουν.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΕ: Για απάτη ερευνώνται η Ιταλίδα ακροδεξιά ευρωβουλευτής Στ. Ζαμπέλι και 4 βοηθοί της