Skip to main content

Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Συνταγματική εκτροπή η ανάρτηση Πολάκη

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

«Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, τίθεται θέμα συνταγματικής νομιμότητας».

«Σοκαριστική» χαρακτήρισε την εικόνα «των επικηρυγμένων προσώπων» στην ανάρτηση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη, κάνοντας επίσης λόγο για «συνταγματική εκτροπή» αλλά και για κλιμάκωση των αντιδράσεων της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάρτηση του κ. Πολάκη εμφανίζονται φωτογραφίες δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών, για τους οποίους σημείωνε πως: «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά». Μετά την ανάρτηση, ο βουλευτής Χανίων βρίσκεται αντιμέτωπος με αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πειθαρχικές ποινές.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, η κ. Στενιώτη ανέφερε: «σε δημοκρατικά πολιτεύματα δεν νομίζω ότι υπάρχουν δηλώσεις, όχι μόνο πολιτικού αλλά οποιουδήποτε προσώπου για ομαδικές εκκαθαρίσεις θεσμικών οργάνων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος (…), είπε.

«Η συγκεκριμένη ανάρτηση – η λίστα των ονομάτων, το κολάζ των φωτογραφιών – συνιστά συνταγματική εκτροπή. Διότι η ονομαστική στοχοποίηση, οι απειλές, οι προγραφές δικαστικών και δημοσιογράφων δεν συνιστούν μόνο έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου αλλά βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα», πρόσθεσε.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση αλλά θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της», διευκρίνισε η κ. Στενιώτη. «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, τίθεται θέμα συνταγματικής νομιμότητας».

Ωστόσο, υπάρχει θέμα και στο δεύτερο μέρος, το οποίο «παραβλέπουμε». Συνιστά «μια προαναγγελία χειραγώγησης των θεσμών της Δικαιοσύνης. Ομιλεί περί εκδίωξης δικαστών, περί εθελουσίας εξόδου και δημιουργεί μία νέα σχολή δικαστών, μέσα από την οποία θα προσλάβουμε τα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας δικαστές. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με το κράτος δικαίου».