Skip to main content

Qatargate: «Τι είχε μέσα το “USB δίπλα από τον καθρέφτη” της Εύας Καϊλή»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΣΟΜΩΚΟΣ Α.Ε/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Δηλώσεις του συνήγορου της ευρωβουλευτή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τα όσα λέει ο Αντόνιο Παντσέρι για τα 250.000 ευρώ που φέρεται να πήρε από το Κατάρ η Εύα Καϊλή, καθώς «όλοι οι υπόλοιποι το διαψεύδουν» σύμφωνα με τον  δικηγόρο της ευρωβουλευτή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Open σχετικά με τον διάλογο της  Εύας Καϊλή με την αδερφή της, για το «USB δίπλα από τον καθρέφτη», το οποίο χαρακτήρισε «σημαντικό», ανέφερε πως «αυτό αφορούσε ένα τηλέφωνο που είχε κάποιους κωδικούς που έπρεπε να ενεργοποιηθούν για να κάνει κάποιες πληρωμές για την κόρη της»

«Όλα αυτά εκθέτονται μέσα στους διαλόγους, απλώς δεν μεταδίδονται προς τα έξω» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Τόσο η ίδια όσο και συνομιλητές της γνώριζαν ότι οι κλήσεις τους παρακολουθούνταν από τις βελγικές αρχές και δεν υπάρχουν σε αυτές στοιχεία που την ενοχοποιούν» ισχυρίστηκε ο δικηγόρος, για τις «συνήθεις συζητήσεις» που όπως είπε «που γίνονται ανάμεσα σε συγγενείς για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα».

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως τη Δευτέρα θα πάει ο Βέλγος δικηγόρος στην Αστυνομία, «για να πιάσουμε έναν – έναν τους διαλόγου; ώστε να αποδείξουμε, και να καταγραφούν σε σωστή μετάφραση ότι δεν υπάρχει τίποτα το οποίο είναι μεμπτό». «Τα δημοσιεύματα αυτά τα ξέρουμε. Υπάρχουν μέσα στη δικογραφία και έχουν απαντηθεί ένα προς ένα».

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, το Politico ανέφερε πως τα χρήματα που έχουν κατασχεθεί από τους βασικούς υπόπτους αποτελούν την «κορυφή του παγόβουνου», ενώ αποκάλυψε ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές κάνει λόγο για «αρκετά εκατομμύρια ευρώ» που παραδόθηκαν στους βασικούς ύποπτους στο σκάνδαλο Qatargate.