Skip to main content

ΕΟ ΚΚΕ: Η ετήσια έκθεση για την ΕΚΤ προωθεί την στρατηγική που γιγαντώνει τα «κόκκινα δάνεια»

EUROKINISSI

Για «γενικευμένους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας», έκανε λόγο εκτός άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Την ετήσια έκθεση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σχολίασε η ευρωομάδα του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «προωθεί την στρατηγική που γιγαντώνει τα ‘κόκκινα δάνεια‘ και γενικεύει τους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας».

Με παρέμβαση του στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος σημείωσε ότι:

«H έκθεση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προωθεί το σχεδιασμό τραπεζικών-επιχειρηματικών ομίλων, και της στρατηγικής ΕΕ-ΕΚΤ που οδηγεί σε αυξήσεις στους τόκους των δανείων έως και 33%, με αποτέλεσμα γιγάντωση των “κόκκινων δανείων“, γενικευμένους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας.

Αυτό το στόχο υπηρετεί και η απόφαση του Άρειου Πάγου στην Ελλάδα για πογκρόμ πλειστηριασμών, που στηρίζεται στον πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησης ΝΔ, και σε εκείνον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα αρπακτικά των funds».

Απόφαση Αρείου Πάγου: Τα funds μπορούν να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς

Όσο για την κούρσα τιμών και πληθωρισμού, όπως είπε «πρόκειται για αποτελέσματα των γιγαντιαίων επιδοτήσεων στα μονοπώλια, μέσω του υπερμνημονίου “Ταμείου Ανάκαμψης” και του φθηνού δανεισμού, με χρήματα των εργαζομένων και με προαπαιτούμενα μισθούς και δικαιώματα στα τάρταρα».

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με δυνατό ΚΚΕ, απαιτώντας μέτρα προστασίας του εισοδήματος, απαγόρευση πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας, διαγραφή χρεών-πανοτοκίων των λαϊκών νοικοκυριών. Κόντρα σε ομίλους, τράπεζες και funds, και στην κρατική καταστολή κινητοποιήσεων των καταχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών», κατέληξε ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.