Skip to main content

Δ. Μάντζος: «Vote pass» πριν από την κάλπη το επίδομα στους συνταξιούχους

Για «εμπαιγμό» των συνταξιούχων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, χαρακτηρίζοντας «vote pass πριν από την κάλπη» το εφάπαξ επίδομα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Δημιουργείται και καλλιεργείται μια κουλτούρα επιδοματικής πολιτικής και ενός προτύπου πολίτη-πελάτη ο οποίος απλώνει το χέρι ως επαίτης, παίρνει το μικρό επίδομα και λέει ευχαριστώ στην κάλπη. Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι, δίνοντας προεκλογικά επιδόματα, “εξαγοράζει” την εύνοια του εκλογικού σώματος», σχολίασε ο Μάντζος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση για έλλειψη συνέπειας επισημαίνοντας ότι «εξελέγη μεταξύ άλλων και για να καταργήσει ή έστω να τροποποιήσει το νόμο Κατρούγκαλου» αλλά «3,5 χρόνια μετά, όχι μόνο δεν κατήργησε την προσωπική διαφορά, αλλά οικοδόμησε πάνω σε αυτή και έχει και το δικαίωμα τώρα ο κ. Χατζηδάκης να τάζει αυξήσεις τις οποίες στα ATM οι συνταξιούχοι δεν τις βλέπουν».

Δήλωσε ακόμη πως όταν έρθει η ώρα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής «θα αξιολογήσει τη νομοθετική πρωτοβουλία και θα σταθεί το ίδιο αξιακά και υπεύθυνα όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν».

Παρουσίασε, στη συνέχεια, το πλαίσιο θέσεων που αντιπροτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το οποίο περιλαμβάνει «άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 01/01/2024 με παροχή έως τότε ενός εφάπαξ επιδόματος, πραγματικού όμως, το οποίο να ανταποκρίνεται στις πληθωριστικές πιέσεις του σήμερα».

Ερωτηθείς για τα υπονοούμενα από μερίδα του Τύπου για άρση της ασυλίας του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε ότι «ζούμε σε ένα κλίμα συνεχών εκβιασμών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από τους πολιτικούς του αντιπάλους, που επιθυμούν να πάμε όσο το δυνατόν χειρότερα στις εκλογές για να μπορέσουν να επιβιώσουν πολιτικά». Σημείωσε ακόμη ότι σήμερα «ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα για την επιχείρηση υποκλοπών, τη συγκάλυψη της θεσμικής εκτροπής, τα fake news στα ΜΜΕ και τη φαλκίδευση των ανεξάρτητων αρχών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Υπάρχει μία ηθελημένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από αυτούς που διακινούν τα σενάρια άρσης ασυλίας. Ουδέποτε έχει υπάρξει αίτημα για άρση, αλλά αίτημα του ίδιου του προέδρου από τις 21 Νοεμβρίου να απαντηθεί το εξής: Η επισύνδεση της ΕΥΠ στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη το 2021 παραβίασε ή όχι την ασυλία του ως ευρωβουλευτή;», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Διέκρινε επίσης «μία αγωνία να συνδεθεί με άλλες μεγάλες ανοικτές υποθέσεις». «Εγώ να θυμίσω ότι στις 21 Νοεμβρίου η κ. Καϊλή δεν είχε συλληφθεί και δεν είχε μιλήσει καν για το Κατάρ. Κάποιοι θέλουν να συνδέσουν να ασύνδετα, να συγκρίνουν τα μήλα με τα πορτοκάλια και να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ» είπε συγκεκριμένα.

Ως προς το αν ο ΣΥΡΙΖΑ λογίζεται ως προοδευτικό κόμμα, ο κ. Μάντζος απάντησε: «εμείς λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αξιόπιστη, προοδευτική εναλλακτική στη δεξιά συντήρηση της ΝΔ. Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσει στον εαυτό του το ρόλο του προοδευτικού είναι δικαίωμά του. Εμείς λέμε ότι ένα κόμμα το οποίο στη σειρά του άφησε το δικό του βαρύ αποτύπωμα στους θεσμούς, στη δημοκρατία, στις ανεξάρτητες αρχές, στην οικονομία και την κοινωνία, σήμερα δεν μπορεί να απευθύνεται σε έναν λαό λωτοφάγων. Έχουμε μνήμη και συνείδηση».