Skip to main content

Σόφι Ιν΄τ Βελντ στη «Ν»: Πολύ ανησυχητικές οι αποκαλύψεις για την ομάδα Χόρχε – Να τις ερευνήσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη επίθεση στη δημοκρατία»

Η Ευρωβουλευτής του Renew και εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές, Σόφι ιν’τ Βελντ, με δήλωσή της στη Ναυτεμπορική, επεσήμανε την ανάγκη να ερευνήσει «άμεσα η κυβέρνηση τις αποκαλύψεις» για τη δράση ισραηλινής ομάδας που ισχυρίζεται ότι έχει χειραγωγήσει εκλογές σε 30 χώρες, ενώ φαίνεται να έχει αναπτύξει δραστηριότητα και στην Ελλάδα.

«Είναι μια πάρα πολύ ανησυχητική έκθεση, ένα ανατριχιαστικό ρεπορτάζ και η κυβέρνηση πρέπει να το ερευνήσει. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά και εν όψει εκλογών», επεσήμανε.

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη επίθεση στη δημοκρατία. Δεν γίνεται να αφήνουμε τους θεσμούς στα χέρια μισθοφόρων» και προσέθεσε: «Δεν έχουμε απαντήσεις. Είναι στόχος η Ελλάδα; Πρέπει να ξέρουμε, πρέπει να το δει και η Europol και η Κομισιόν».

«Είμαστε ήδη αναστατωμένοι και θυμωμένοι για το θέμα των υποκλοπών. Φυσικά πρόκειται για διαφορετική περίπτωση, αλλά βλέπουμε ότι χρησιμοποιούνται τέτοιες τεχνολογίες για πολιτικούς σκοπούς και όχι για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας».