Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Από αύριο οι 600 νέοι αστυνομικοί στην Αττική – Άλλα 35 χιλιόμετρα φράχτη στον Έβρο

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Άλλου για αλλού ο ΣΥΡΙΖΑ - Δεν είναι αυτοί οι πραγματικοί φοιτητές που δείχνει το σποτ του».

Απόφαση της κυβέρνησης είναι η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο και στα 140 χλμ των συνόρων της χώρας και της Ε.Ε. με την Τουρκία, ενώ ξεκινά άμεσα η κατασκευή του δεύτερου τμήματος μήκους 35 χλμ., δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως 600 νέοι ειδικοί φρουροί θα βρίσκονται από αύριο, Σάββατο, σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο σημείωσε πως η επέκτασή του για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών είναι ένα θέμα ασφάλειας όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.

Αύριο Σάββατο, ο κ. Θεοδωρικάκος θα φιλοξενήσει στην Αλεξανδρούπολη 27 πρέσβεις από χώρες της ΕΕ, χώρες συνδεδεμένες με τη συνθήκη Σένγκεν και τη Βρετανία, για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στην περιοχή. Όπως είπε ο υπουργός, στόχος είναι να έχουν πλήρη γνώση της οξύτητας και του μεγέθους του προβλήματος που υπάρχει στον Έβρο με την παράνομη μετανάστευση και τη σκληρής δουλειά που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, το ελληνικό κράτος και τους κατοίκους του Έβρου. Θύμισε ότι το 2022 απετράπη η είσοδος 260.000 παράνομων μεταναστών, ενώ συνελήφθησαν περισσότεροι από 1.450 διακινητές. Επίσης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για μια ακόμη φορά να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς που φυλάνε τα σύνορα, για την υπόθεση fake news της «μικρής Μαρίας» που ο ίδιος και το κόμμα του είχαν υιοθετήσει.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και το έργο της αστυνομίας, υπογράμμισε ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι νυχτερινές περιπολίες στην Αθήνα από 60 αυξήθηκαν σε 140 με 150, ενώ και οι δύο σειρές αστυνομικών που αποφοίτησαν, περίπου 1.500, τοποθετήθηκαν στην Αττική, όπου έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει το 70% του εγκλήματος, αλλά υπηρετεί μόνο το 30% των αστυνομικής δύναμης.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αύριο ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 600 νέων ειδικών φρουρών σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής με έμφαση στις περιοχές που έχει παρατηρηθεί αυξημένη εγκληματικότητα και υπενθύμισε ότι άμεσα θα απελευθερωθούν ακόμα 1.500 αστυνομικοί από γραφειοκρατικά καθήκοντα, όπως μεταφορές δικογράφων κλπ.

Σε ό,τι αφορά στις συλλήψεις που έγιναν στην Πάτρα, επισήμανε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβάσεις πέραν του κοινού εγκλήματος, αλλά η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και οτιδήποτε άλλο υπάρξει θα έλθει στην επιφάνεια.

Για το πρόσφατο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα Πανεπιστήμια, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλού γι’ αλλού» και ότι οι νέοι φοιτητές δεν είναι αυτοί, όπως τους παρουσιάζει  το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε δε ότι όπου έχει παρέμβει η Ελληνική Αστυνομία, το έκανε για να αποδώσει τους χώρους στους φοιτητές, όπως στην περίπτωση της Φοιτητικής Εστίας στου Ζωγράφου, η οποία είχε μετατραπεί σε άντρο παρανομίας, κλοπών και ναρκωτικών

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και την προσπάθεια της ΝΔ να κατακτήσει αυτοδυναμία, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα φθάσει στις εκλογές με όπλα της την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα στο έργο της και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η χώρα. «Έχουμε όλη τη δυνατότητα να πετύχουμε την αυτοδυναμία και μάλιστα αυτή είναι η προϋπόθεση για τη σταθερότητα για να προχωρήσουμε μπροστά με σιγουριά», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.