Skip to main content

Κατατέθηκε η μήνυση του Ν. Παππά κατά της γραμματέως του Χρ. Καλογρίτσα

ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

«Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες» γράφει ο κ. Παππάς σε ανάρτησή του

Μήνυση κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, Θάλειας Διαμαντή, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή όσα κατέθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, κατέθεσε σήμερα ο Νίκος Παππάς, όπως είχε προαναγγείλει.

«Καλημέρα σας. Κατατέθηκε. Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες» έγραψε σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Διαμαντή έχει καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο ότι «από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)».

Στη μήνυση η αναφορά αυτή της κ. Διαμαντή χαρακτηρίζεται ως «ενορχηστρωμένη» και, όπως τονίζεται, είχε συκοφαντικό σκοπό σε βάρος του κ. Παππά, αφού δόθηκε σε μια δίκη με κατηγορούμενο τον ίδιο. Μάλιστα, αναφέρεται στη μήνυση, είναι ένας ισχυρισμός που έγινε για πρώτη φορά και επελέγη να γίνει δημοσίως ενώπιον δημοσιογράφων.

Παράλληλα, στη μήνυση ο Νίκος Παππάς φέρεται να υποστηρίζει πως αυτή η αναφορά διατυπώθηκε σε κάποια ΜΜΕ κατά τρόπο τέτοιο, «ώστε να δίνεται η εντύπωση στον μέσο αναγνώστη πως τα χρήματα κατευθύνονταν προσωπικά στον κ. Παππά».

Επίσης, ο κ. Παππάς στη μήνυσή του αναφέρεται και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου αναφέρθηκε σε «διαδρομές μαύρου χρήματος Παππά – Καλογρίτσα».

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Παππάς είχε κάνει λόγο για «λάσπη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» που «προδίδει τον πανικό των υποβολέων της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου».

Η πλευρά Καλογρίτσα

Με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Παππάς, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Χρήστου Καλογρίτσα μετέφεραν δήλωση του επιχειρηματία. «Εφόσον ο κ. Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή, είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: “Κακώς ο κ. Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ’ αυτού, όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».