Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Πόλεμος φθοράς από την αντιπολίτευση – Θέλουν τη Δικαιοσύνη α λα καρτ

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

«Η κυβέρνηση δεν υπαγορεύει τις απόψεις και τον ρόλο ούτε της Δικαιοσύνης, ούτε των ανεξάρτητων αρχών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για «συντονισμένο σχέδιο φθοράς» κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με φόντο την πολιτική αντιπαράθεση που έχει πυροδοτήσει η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

«Με ψέματα με υποκριτικές κραυγές, με αλαλαγμούς, με σκανδαλολογία και τοξικότητα δεν υποστηρίζονται τα συμφέροντα της πατρίδας, εξυπηρετούνται μόνο κομματικά συμφέροντα» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τελευταίο εγχείρημα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι «η εκ νέου υπονόμευση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης».

«Τη Δικαιοσύνη κάποιοι τη θέλουν α λα καρτ. Την επαινούν και τη στηρίζουν όταν οι αποφάσεις και οι ενέργειές της εξυπηρετούν τις προσωπικές τους επιδιώξεις, την κατηγορούν και τη μάχονται όταν είναι σε αντίθεση κατεύθυνση» παρατήρησε.

Υπογράμμισε παράλληλα πως «η κυβέρνηση δεν υπαγορεύει τις απόψεις και τον ρόλο ούτε της Δικαιοσύνης, ούτε των ανεξάρτητων αρχών».

«Η κυβέρνηση δεν πολιτικοποιεί και δεν κομματικοποιεί τον ρόλο τους. Άλλοι είναι εκείνοι πολιτικοποιούν τη λειτουργία τους προσεγγίζοντας πολύ τελευταία τις ανεξάρτητες αρχές» ανέφερε για να προσθέσει: «είναι οι ίδιοι που πολλές φορές στο παρελθόν είχαν χαρακτηρίσει τις ανεξάρτητες αρχές ‘μπούρδες’ και ισχυρίζονταν ότι πρέπει να επιστρέψουν σε πολιτικό έλεγχο».

«Προσπαθούν να μας πείσουν ότι κόπτονται για την ανεξαρτησία τους» συνέχισε και τόνισε πως «η αμφισβήτηση των νόμων, οι θεατρινισμοί οι μεγαλοστομίες είναι επικίνδυνα μονοπάτια».