Skip to main content

Βορίδης: Τον Μάρτιο η διάλυση της Βουλής για να γίνουν εκλογές τον Απρίλιο

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως οι πρώτες κάλπες είναι αυτές που θα κρίνουν την πρωτιά.

Στην εκλογική αναμέτρηση αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι στην περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν τον Απρίλιο, η διάλυση της Βουλής θα πρέπει να γίνει στις αρχές με μέσα Μαρτίου. Μάλιστα, τόνισε ότι οι πρώτες κάλπες είναι αυτές που θα κρίνουν την πρωτιά, αλλά και το πόσο κοντά θα βρίσκεσαι στην αυτοδυναμία.

Ερωτηθείς αν ο στόχος της αυτοδυναμίας οδηγήσει σε μια πολύμηνη διαδικασία που μπορεί να είναι βλαβερή για τη χώρα, ο κ. Βορίδης τόνισε πως δεν θα έχουμε πολύμηνη διαδικασία καθώς αν το πρώτο βράδυ των εκλογών «ο Τσίπρας έχει ηττηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί, δεν μπορεί να κερδίσει πια στις δεύτερες εκλογές γιατί θα έχει καταρρεύσει η ιστορία της προοδευτικής διακυβέρνησης».

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε απάντηση σχετικά με το αν υπάρχει σχεδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές.

Απαντώντας, παράλληλα, στην κριτική της αντιπολίτευσης για την υπόθεση Πάτση και Χειμάρα, ο Μ. Βορίδης ανέφερε: «το να ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ να μου λέει για τα θέματα ηθικής τάξεως εκεί πραγματικά από τώρα νομίζω ξεπερνάμε τον εαυτό μας». Επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυο υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο που κατηγορούνται για κακουργήματα και τους έχει ακόμα μέλη του.