Skip to main content

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου: Τι είπε ο Μητσοτάκης για τις κάλπες

Τι συζητήθηκε στην ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Ο οδικός χάρτης με τον οποίο θα φτάσει η κυβέρνηση μέχρι τις κάλπες συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν μετά το σύσκεψη πως ο πρωθυπουργός είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας και υπογράμμιζαν πως θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα νομοσχέδια που θα πάρουν το δρόμο για τη Βουλή το επόμενο διάστημα, καθώς στην κυβέρνηση επιδιώκουν να ψηφιστούν σχεδόν 30 νομοσχέδια μέχρι τις κάλπες. Παράλληλα συζητήθηκε ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου αλλά και πως θα γίνει η προβολή του ανά τομέα στο δρόμο προς τις εκλογές. Άλλωστε στην κυβέρνηση θέλουν να φτάσουν μέχρι την επόμενη αναμέτρηση  με βασικό σύνθημα «το είπαμε – το κάναμε» και στόχος είναι να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη  σύσκεψη έγινε αναφορά στους βασικούς άξονες του προγράμματος που θα παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία για την επόμενη τετραετία, με έμφαση στην αύξηση των μισθών. Υπενθυμίζεται  άλλωστε πως ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του είχε σημειώσει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού επισπεύδεται κατα ένα μήνα και θα μπει  σε εφαρμογή την 1η Απριλίου.

Παράλληλα συζητήθηκε η  προβολή των περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, με τα έργα που έχουν γίνει κι αυτά που έχουν σχεδιαστεί. Μάλιστα έχει καταρτιστεί και πρόγραμμα περιοδειών του πρωθυπουργού, των υπουργών καθώς και των κομματικών στελεχών.

Να σημειωθεί εδώ πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να μεταβεί στη Γαύδο για τα Θεοφάνια.